Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarıyıl tatilinde “siber güvenlik” eğitimine yoğun katılım

Aksaray Gençlik ve Spor

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini gerçekleştiren Aksaray Gençlik Merkezi sömestr tatili kapsamında hızlandırılmış “siber güvenlik eğitimi” kursunu gerçekleştirmeye devam ediyor.

Okulların yarıyıl tatiline girmiş olmasıyla birlikte öğrencilerin yakından takip ettiği bir konu olan “siber güvenlik” Aksaray Gençlik Merkezinde bir kez daha uygulama alanı buluyor. Bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan koruma amaçlı olarak çalışmaların sergilendiği siber güvenlik kurslarında özellikle çocukların ve öğretmenlerin yoğun ilgisi olduğu görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Gençlik Merkezi temsilcileri; “İnovasyon Atölyesi bünyesinde açılan ara tatil için hızlandırılmış “Siber Güvenlik Kursumuz” katılımcılarımızın yoğun ilgisi ile eğitimlere başladı” ifadelerine yer verdi.

Siber güvenlik gibi dijital ortamlara uyum sağlayacak olan eğitimlerin yapılması ve sayısının artırılması, özellikle sanal dünyada sıklıkla vakit geçiren bireyler için oldukça önem arz ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe