Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarışma programında; Aksaray ile ilgili soruya doğru yanıt geldi!

TRT 1 kanalında 3’te

TRT 1 kanalında 3’te 3 soru programına yarışmacı olarak katılan Emine Sümeyye Bağırgan, Aksaray ile ilgili sorulan soruya doğru yanıtı vererek baraj sorusunu geçti.
Gazeteci Pelin Çift ile Prof. Dr. Tufan Gündüz tarafından hazırlanan 3’te 3 programı Pazar gecesi yayınlanıyor. Yarışmanın konuklarından birisi olan Emine Sümeyye Bağırgan programın müfredatı gereği her üç soruda barajı geçmesi gerekiyor. ilk üç soruda üçlemeye doğru cevap veren Emine Sümeyye Bağırgan, 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
İkinci üçlemeyi de başarıyla tamamlayan Emine Sümeyye Bağırgan, ödül miktarını 15 bin TL’ye çıkardı. Üç soruluk üçlemeye geçen Emine Sümeyye Bağırgan üçüncü sorusunda ikincisinde Aksaray hakkında bir soruyla karşılaştı.
Yarışmacı Bağırgan’a, “Aksaray’da bulunan Ihlara Vadisi, Melendiz Çayı hangi dağın püskürmesiyle saçılan volkanik tabakaları aşındırmasıyla oluşmuştur?” sorusu soruldu. Cevap olarak Aksaray şıkkını söyleyen Emine Sümeyye Bağırgan, 5 bin TL’lik ödüle ulaştı. Niğde’de lise eğitimi aldığını ve Aksaray’ı ziyaret ederek bölgede Aksaray’ın Hasan Dağı ile bütünleştiğini dile getiren Emine Sümeyye Bağırgan, 50 bin TL’lik ödül kazandı.

Haber: Fatma Altınok