Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YARIN AKSARAY VİLAYETİ 98. YAŞINA GİRECEK!

tarihboyunca sağlanan onlarca maddi ve manevi gelişmenin membaı olan 11.000

tarihboyunca sağlanan onlarca maddi ve manevi gelişmenin membaı olan 11.000 yılıaşan aralıksız geçmişiyle de  su götürmezbir şekilde şehirlerin atası olma unvanını fazlasıyla hak eden aksaray’ımızyarın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1861-1920yılları arasında 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasınısağlayan büyük millet meclisi başkanı mustafa kemal paşa tarafından verilen 40numaralı kanun teklifinin mecliste  yapılantartışma ve görüşmelerden sonra kabul edilmesinin 98. yıl dönümü.

tarİhİntekerrÜrÜ 2 İlÇelİk sebebİ olan tren hattimizin hemen İhalesİnİn yapiminda!

1990’danitibaren 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızın yıldönümlerindeyaptığı haberler, kaleme aldığı köşe yazılarıyla ve siyasilerle meslek odalarıve stk yetkililerine attığı cep telefonları mesajlarıyla radyo ile tvprogramlarıyla  konuyu zinde tutan ve 2 ilçelikesaretine sebep olan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için canını dişine takangazeteci-yazar ali genç tarihin bizim için tekerrür etmemesinin yegane çaresi1. ve 2. olmazsa olmazlarımız olan hizmetlerimizin alınmasında” dedi.

vİlayetolurken gÜndeme gelen tren hatlarina kavuŞamayinca 11 yil sonra tekrar İlÇeyapilip bİze katacaĞi hİÇ bİr artisi olmayan nİĞdeye İrademİz diŞinda tekrarbaĞlandik!

ali genç”aksaray’ın istikbali yani tarihin bizim için tekerrür etmemesi için mutlaka enkısa zamanda bizi limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olanaksaray-ulukışla tren hattımızın ihalesinin yapılarak inşaatına başlanılması ve  en kısa zamanda ise bu inşattın bitirilerekhizmete açılmasının sağlanması şart” dedi.

aksaray’intrene kavuŞmasi İsteĞİnİ 2008’de gÜndeme getİrmeme 13 ekİm 1920’de İl olmakanunu gÖrÜŞÜlÜrken burdur mİlletvekİlİ soysalli İsmaİl sÜphİ vesİle oldu!!!

aksaraysanayisini ve hayvancılıkla tarımı ve turizminin 1. olmazsa olmazı olan bizilimanlara bağlayacak  demiryolunun tamamenilimizin kendine özel projesi olduğunu belirten ali genç konunun gündemegetirilmesine  ise 13 ekim 1920  deki il olmakanunun vesile olduğunu belirterek ”görüşmeler esnasında söz alan burdurmilletvekili soysallı İsmail süphi tarafından gündeme getirilen ve bututanakların elimize geçmesiyle hem2. vilayetliğimizden sonra 1. sininde yıldönümlerinianmamıza, hem de 2008 yılından itibaren başlatıp aralıksız olarak her yılyapılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında siyasiler, meslek odaları vestk yetkilileriyle de görüşerek  bize destekolan bazı arkadaşlarımızın da yardımıyla istikrarlı şekilde devam eden çabamızsonucunda    bu hattımızda ihale aşamasınagelindi .”dedi.

1 İl’le,10İlÇenİn İstİkbalİ can damarlari olan, 75000 kİŞİnİn ekmek yedİĞİ e. 90’da canve mal kaybina sebep olan kazalari Öneyecek tedbİrlerİn hemen yolun İŞlevİnİndevaminda

gençaçıklamalarına devamla” tren hattı ile birlikte aksaray merkez ilçesiylebirlikte sarıyahşi ve ağaçören ilçelerimizle komşu Şereflikoçhisar’laankara’nın evren ve haymana, konya’nın  kulu,cihanbeyli ve ereğli, niğde ilinin altunhisar ve ulukışla ilçeleriylemücavirlerinin de can damarı olan.

etrafındakipetrol istasyonları, lokantalar, otel ve diğer tesislerle tamircilerden oluşan75000 kişiye ekmek veren 15.000 kişinin çalıştığı ankara-niğde otobanına göre60 km’de kısa olan e.90 karayolundaki can ve mal kayıplarına da sebep olankazalarında milimize edilmesi gerekmektedir.

bunun içinda aksaray-ankara ve aksaray ulukışla arasında yol boyunca insanlar, hayvanlarve yüklerin yolun üstünden en çok karşıdan karşıya geçirildiği yerlerde meydanagelen  can ve mal kaybına sebep olan kazalarınönlenmesi gerekir.

tarihintekerrür etmemesi için başta milletvekilleri İlknur İnceöz, cengiz aydoğdu, ayhanerel ve ramazan kaşlı ile birlikte  vali aykutpekmez, belediye başkanı  haluk Şahin yazgı, İgm başkanımehmet tüzün, ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy olmak üzere ilimizin tümatanmış ve seçilmişleriyle  meslek odaları vestk’larının bu konudaki samimi çaba ve bu çaba ile alınacak sonuçlar” dedi.

 (haber araştırma belge ve bilgi ilefotoğraflar gazeteci-yazar ali genç arşivi)

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da tarihî ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren
Sıradaki Haber Terlemez Baba Türbesinde restorasyon çalışmaları sürüyor