tarihboyunca sağlanan onlarca maddi ve manevi gelişmenin membaı olan 11.000 yılıaşan aralıksız geçmişiyle de su götürmezbir şekilde şehirlerin atası olma unvanını fazlasıyla hak eden aksaray’ımızyarın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1861-1920yılları arasında 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasınısağlayan büyük millet meclisi başkanı mustafa kemal paşa tarafından verilen 40numaralı kanun teklifinin mecliste yapılantartışma ve görüşmelerden sonra kabul edilmesinin 98. yıl dönümü.
tarİhİntekerrÜrÜ 2 İlÇelİk sebebİ olan tren hattimizin hemen İhalesİnİn yapiminda!
1990’danitibaren 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızın yıldönümlerindeyaptığı haberler, kaleme aldığı köşe yazılarıyla ve siyasilerle meslek odalarıve stk yetkililerine attığı cep telefonları mesajlarıyla radyo ile tvprogramlarıyla konuyu zinde tutan ve 2 ilçelikesaretine sebep olan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için canını dişine takangazeteci-yazar ali genç tarihin bizim için tekerrür etmemesinin yegane çaresi1. ve 2. olmazsa olmazlarımız olan hizmetlerimizin alınmasında” dedi.
vİlayetolurken gÜndeme gelen tren hatlarina kavuŞamayinca 11 yil sonra tekrar İlÇeyapilip bİze katacaĞi hİÇ bİr artisi olmayan nİĞdeye İrademİz diŞinda tekrarbaĞlandik!
ali genç”aksaray’ın istikbali yani tarihin bizim için tekerrür etmemesi için mutlaka enkısa zamanda bizi limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olanaksaray-ulukışla tren hattımızın ihalesinin yapılarak inşaatına başlanılması ve en kısa zamanda ise bu inşattın bitirilerekhizmete açılmasının sağlanması şart” dedi.
aksaray’intrene kavuŞmasi İsteĞİnİ 2008’de gÜndeme getİrmeme 13 ekİm 1920’de İl olmakanunu gÖrÜŞÜlÜrken burdur mİlletvekİlİ soysalli İsmaİl sÜphİ vesİle oldu!!!
aksaraysanayisini ve hayvancılıkla tarımı ve turizminin 1. olmazsa olmazı olan bizilimanlara bağlayacak demiryolunun tamamenilimizin kendine özel projesi olduğunu belirten ali genç konunun gündemegetirilmesine ise 13 ekim 1920 deki il olmakanunun vesile olduğunu belirterek ”görüşmeler esnasında söz alan burdurmilletvekili soysallı İsmail süphi tarafından gündeme getirilen ve bututanakların elimize geçmesiyle hem2. vilayetliğimizden sonra 1. sininde yıldönümlerinianmamıza, hem de 2008 yılından itibaren başlatıp aralıksız olarak her yılyapılan onlarca haber ve köşe yazısının yanında siyasiler, meslek odaları vestk yetkilileriyle de görüşerek bize destekolan bazı arkadaşlarımızın da yardımıyla istikrarlı şekilde devam eden çabamızsonucunda bu hattımızda ihale aşamasınagelindi .”dedi.
1 İl’le,10İlÇenİn İstİkbalİ can damarlari olan, 75000 kİŞİnİn ekmek yedİĞİ e. 90’da canve mal kaybina sebep olan kazalari Öneyecek tedbİrlerİn hemen yolun İŞlevİnİndevaminda
gençaçıklamalarına devamla” tren hattı ile birlikte aksaray merkez ilçesiylebirlikte sarıyahşi ve ağaçören ilçelerimizle komşu Şereflikoçhisar’laankara’nın evren ve haymana, konya’nın kulu,cihanbeyli ve ereğli, niğde ilinin altunhisar ve ulukışla ilçeleriylemücavirlerinin de can damarı olan.
etrafındakipetrol istasyonları, lokantalar, otel ve diğer tesislerle tamircilerden oluşan75000 kişiye ekmek veren 15.000 kişinin çalıştığı ankara-niğde otobanına göre60 km’de kısa olan e.90 karayolundaki can ve mal kayıplarına da sebep olankazalarında milimize edilmesi gerekmektedir.
bunun içinda aksaray-ankara ve aksaray ulukışla arasında yol boyunca insanlar, hayvanlarve yüklerin yolun üstünden en çok karşıdan karşıya geçirildiği yerlerde meydanagelen can ve mal kaybına sebep olan kazalarınönlenmesi gerekir.
tarihintekerrür etmemesi için başta milletvekilleri İlknur İnceöz, cengiz aydoğdu, ayhanerel ve ramazan kaşlı ile birlikte vali aykutpekmez, belediye başkanı haluk Şahin yazgı, İgm başkanımehmet tüzün, ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy olmak üzere ilimizin tümatanmış ve seçilmişleriyle meslek odaları vestk’larının bu konudaki samimi çaba ve bu çaba ile alınacak sonuçlar” dedi.
(haber araştırma belge ve bilgi ilefotoğraflar gazeteci-yazar ali genç arşivi)
