Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaprakhisar’da GES” projesinin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti

Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can

Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Yaprakhisar köyünde gerçekleşen  “GES” projesinin açılışına katılım sağladı.

Büyük coşku ile açılışı yapılan projenin önemi ve gelinen noktası hakkında konuşan Kaymakam Taşavlı, Yaprakhisar köyünde bu proje le yüzde doksanın üzerinde tasarruf hedeflediklerini belirtti.

GES” projesinin açılışında konuşma yapan Kaymakam Taşavlı, “Güzelyurt Köylere Hizmet götürme birliğimiz tarafından Yaprakhisar köyü vatandaşlarımızın da desteği ile yapımı tamamlanan GES Projesinin açılışını yapmak için bir araya geldik. Bugün itibari ile görevimiz süresi içerisinde tamamlamış olduğumuz 5. köyümüzde (Gaziemir, Belisırma, Ilısu, Alanyurt, Yaprakhisar) GES Projesinin açılışını yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Köylerimizde iki yıl içerisinde terfili isale hatları ile birlikte yaklaşık olarak 10 Milyon TL tutarında temiz ve yenilenebilir enerji yatırımını tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Projeyi 1000 metre terfi hattı ile su deposuna ulaştırdık diyen Kaymakam Taşavlı; “64 Panel 35 kW’tan oluşan bu projemizi 1000 metre terfi hattı ile su deposuna ulaştırdık.  Yaprakhisar köyü GES Projesi ile % 90’ ın üzerinde tasarruf hedeflemekteyiz.  Bu projelerimize niyet ettiğimiz günlerden bugünlere kadar bizlere inanan,    destekleyen; insanüstü bir gayretle çalışan değerli il genel meclisi üyelerim Fahrettin Akyamaç ve Hayrullah Balkır Beylere, çok kıymetli kurum amirlerime, gayretleri ve çalışmaları ile gönlümüzde müstesna yer edinen muhtarlarıma, projelerimize destekte bulunan hayırsever vatandaşlarımıza ve geçmiş dönemde görev yapan kaymakamlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kaymakam Taşavlı’nın konuşmasının ardından projenin açılışı için kurdeleler kesildi. Yaprakhisar köyünde hayata geçen proje temiz ve yenilenebilir enerji yatırımını vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.

GES projesinin açılış törenine, Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Kurum Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Yaprakhisar köy Muhtarı Yusuf Kalkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Fatma Altınok