Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yamaç Paraşütü Test Merkezinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Aksaray Üniversitesi tarafından hayata

Aksaray Üniversitesi tarafından hayata geçirilen projeler arasında yer alan ve Türkiye’nin onaylı ilk “Yamaç Paraşütü Test Merkezi”nin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve beraberindeki heyet Yamaç Paraşütü Test Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak’ın ziyareti esnasında, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yöneticisi Abdullah Kahraman ile Uzman Eğitmen Artun Bayrak da katılım gösterdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve beraberindeki heyet tesiste yürütülen çalışmalar ve gelinen nokta üzerinden bilgiler alarak yapılması hedeflenen ve beklenene çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Yamaç Paraşütü Test Merkezine ziyarete bulunan heyet, incelemelerde bulunarak ilgi personellerden bilgiler aldı.  Türkiye’nin onaylı ilk Yamaç Paraşütü Test Merkezinde ip, kumaş, taşıyıcı kolonlar ve diğer parçaların mukavemeti, esneme özellikleri ve dayanımları ölçülerek, dezenformasyonlar kontrol edebilecek özelliklere sahip hale getirilecek.

Aksaray Üniversitenin eğitim alanında yapılan yarımları arasında yer alan ve gençlerin kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak Yamaç Paraşütü Test Merkezinde gençlere birçok fırsatın açılacağı ön görülüyor.

Haber: Fatma Altınok