Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaldır; 86 Km’lik Aksaray – Ulukışla Demiryolunu hükümet yapmıyorsa Aksaraylı babayiğitler yapar!

İYİ Parti Aksaray Milletvekili

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Ulaştırma Bakanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Aksaray- Ulukışla demiryolu hattı için görüşlerini dile getirdi.
Aksaraylı halkın 21 yıldır beklediği demiryolu hattı için gerekli görüşmeler hala devam ediyor olmakta olup harekete geçilmemesi durumundan dolayı Milletvekili Yaldır, Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinden görüşlerini aktardı.
Milletvekili Yaldır; “ Sayın Bakanım yani 21 yıldır söz verilmiş ve geldiğimiz noktada bu söz ne yazık ki yerine getirilmiyor. Bu ya da yap-işlet- devrete de sıcak bakmıyorsanız, yani Aksaray Valiliğinin öncülüğünde hükümet olarak bir talepte bulunursanız Aksaraylı baba yiğitlerde çıkıp bu demiryolunu yapabilecek imkâna ve güce sahiptirler” dedi.
Aksaray- Ulukışla arası seksen altı kilometrelik demiryolunun Aksaray’ı dünyaya tanıtacağı kanaatinde olduğunu dile getiren Milletvekili Yaldır; “Kanal İstanbul gibi bir bütçeye mal olacak denilemez. Yani devasa ve çılgın bir bütçe olduğunu da düşünmüyoruz. Bu noktada dağlar delinmeyecek, deniz üstünden bir çalışma yapılmayacak. Düz bir ova Aksaray – Ulukışla arası 86 kilometrelik bir demiryolunun ilimiz Aksaray’ı dünyaya tanıtacağı kanaatindeyiz” dedi.
Demiryolunu yap-işlet-devret yöntemiyle de yapılmanın mantıklı olduğunu ifade eden Milletvekili Yaldır; “Yani bakanlığın ve devletimizin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı olarak eğer bütçe yetersizliğinden bahsediyorsanız demiryolu yatırımlarının yap- işlet – devret yönetimiyle artık yapılması mantıklı denilebilir. Çünkü Sayın Bakanım yani 21 yıldır söz verilmiş ve geldiğimiz noktada bu söz ne yazık ki yerine getirilmiyor. Bu ya da yap-işlet- devrete de sıcak bakmıyorsanız, yani Aksaray Valiliğinin öncülüğünde hükümet olarak bir talepte bulunursanız Aksaraylı babayiğitlerde çıkıp bu demiryolunu yapabilecek imkâna ve güce sahiptirler” şeklinde konuştu.
Milletvekili Yaldır sözlerinin sonunda ise; “Yaklaşan Marmara depremiyle alakalı uzmanlar her gün uyarılarda bulunuyorlar. Marmara sanayisinin deprem riski az olan Anadolu illerine taşınması artık elzem gibi gözüküyor. Bu bağlamda Aksaray iline yapılacak demiryoluyla birlikte Marmara’daki sanayicinin Aksaray ilini tercih etmesi yani çok daha kolay olur diye düşünüyorum. Cumhuriyetin 100. yılında Aksaray’a böyle bir proje yakışır aynı zamanda hükümetimizin bu noktada bir sözü de var” dedi.
Haber: Fatma Altınok