Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YABANCI DİL DESTEĞİ PLANLANIYOR

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ortak eğitim programıkapsamının yabancı dil eğitimleriyle genişletilip, daha da faydalı bir halegetirilebileceğini ifade etti. 

rektörŞahin mühendislik fakültesi akademik kurul toplantısı’nda konuştu. 2,5 veüzerinde not ortalamasına sahip mühendislik öğrencilerinin son sınıfı okula hiçgelmeden, tam zamanlı olarak doğrudan fabrika ve firmalarda çalışaraktamamlaması ve mezun olmasını içeren ortak eğitim programını önemsedikleriniifade eden rektör Şahin, projeyi hem öğrenci, hem de sanayici açısındangeliştirmeye çalıştıklarını vurguladı. gerek şehirde, gerekse şehir dışındayaptıkları görüşmelerin ardından doğru bir iş ortaya çıkardıklarına dairkanaatlerinin kuvvetlendiğinden söz eden prof. Şahin, bu programa dâhil olanfabrika, firma ve kurum sayısının giderek arttığını belirtti. amaçlarınınsadece öğrencileri akademik olarak eğitmek ve mezun etmek olmadığına dikkatçeken Şahin, “gençler bizim evlatlarımız ve onlara çok daha fazla imkân sunmakdurumundayız. ortak eğitim programı sürecinde öğrencilerimizin yabancı dileğitimlerine katkı sunmayı planlıyoruz. Özellikle uluslararası ölçekte iş yapanfirmalar dil konusunu önemsiyor ve yabancı dil bilen öğrencilerin işlerine dahafazla yardımcı olabileceğini belirtiyor. yabancı diller yüksekokulumuzu da birölçüde projeye dâhil ederek, not ortalaması 2,5 ve üzerinde olanöğrencilerimize, yıl boyunca yoğunlaştırılmış dil eğitimleri verilmesi için biralt yapı oluşturabiliriz. böylece öğrencilerimiz dil konusunda yaşadıklarısorunları aşma şansına sahip olurlar ve piyasa şartlarında bir adım daha önegeçebilirler. ortak eğitim programını türkiye’de tam zamanlı uygulayan ilkÜniversite olmak da bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi. Şahin, konuşmasınındevamında yeni açılan bölüm ve programlar, fiziki gelişmeler, akademik olarakasÜ’nün kendi yaşıtı üniversiteler arasındaki durumu, devam eden yatırımlar,anaokulu, yeni kütüphane, bisiklet kültürünün gelişmesine dair süren çalışmalarhakkında da kısa bilgiler aktardı.

mühendislikfakültesi dekanı prof. dr. semih ekercin’in fakülte özelinde akademik kadro,yayınlar, laboratuvarlar, fiziki durum, planlamalar ve ortak eğitim programınadair konuşmasının ardından rektör Şahin, akademisyenlerin sorularınıcevaplandırdı; önerilerini ve görüşlerini dinledi.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kırıkkale’de iki otomobilin çarpışması sonucu
Sıradaki Haber İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı