Altın madalya kazanan sporcular arasında Aysel Önder, 400 metre ve 200 metre yarışlarında şampiyon olurken, Reyhan Taşdelen 60 metrede birinciliğe ulaştı. Esra Bayrak uzun atlama ve üç adım atlamada altın madalya kazanırken, Mustafa Yıldırım sırıkla atlamada, Ebrar Keskin gülle atmada ve Fatma Damla Altın pentatlonda altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye’nin takım yarışlarındaki başarısı da göz doldurdu. Kadınlar 4×200 metre bayrak takımı (Esra Bayrak, Fatma Damla Altın, Reyhan Taşdelen, Aysel Önder), kadınlar 4×400 metre bayrak takımı (Reyhan Taşdelen, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın, Aysel Önder) ve erkekler 4×200 metre bayrak takımı (Emir Yağız Salcı, Doğukan Bostancı, Muhammet Arif Çenesiz, Mustafa Yıldırım) altın madalya kazandı.
Gümüş madalya kazanan sporcular arasında Reyhan Taşdelen 200 metrede, Fatma Damla Altın yüksek atlamada, Esra Bayrak 60 metrede, Muhammet Atıcı gülle atmada ve Emir Yağız Salcı 60 metrede ikinci oldu. Muhammet Arif Çenesiz uzun atlamada, Mehmet Emin Eğilmez 1500 metrede, Elif Bayrak pentatlonda, Edanur Akın 3000 metre yürüyüşte gümüş madalya kazandı. Erkekler 4×400 metre bayrak takımı (Mustafa Yıldırım, Mehmet Emin Eğilmez, Muhammet Arif Çenesiz, Emir Yağız Salcı) da ikinci sırayı elde etti.
Bronz madalya kazanan sporcular arasında Fatma Damla Altın ve Mustafa Yıldırım 60 metre engellide, Emir Yağız Salcı 200 metrede, Mehmet Emin Eğilmez 3000 metrede, Reyhan Taşdelen ve Mehmet Emin Eğilmez 800 metrede, Mustafa Yıldırım ise pentatlonda üçüncülük kazandı.
Türk sporcuların kazandığı 29 madalya, uluslararası arenada büyük yankı uyandırırken, bu başarı Türkiye’de engelli sporlarının gelişimi açısından önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Sporcular ve antrenörleri büyük bir gurur yaşarken, elde edilen bu başarıların gelecekte daha büyük zaferlerin habercisi olduğu vurgulandı.
Haber Merkezi