Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VİLAYETİMİZ 98 YAŞINDA!

aksaray cumhurbaşkanından trenin ihale

aksaray cumhurbaşkanından trenin ihale tarihini bekliyor.

  *aksaray’ın1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelikesaretinin tekerrür etmemesinin birinci çaresi 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından ondan fazla verilenve en son bu senenin 2 haziran günü cumhurbaşkanı erdoğan tarafından akpartinin aksaray  mitinginde ”yakındaihalesini yapacağız” sözü verilen 1989’da 56 yıl süren 2. İlçelik esaretindenilk valimizi merhum rıdvan yenişen’in göreve başlamasıyla fiilen kurtulmamızınyıl dönümünde  ise ak parti aksaraymilletvekili cengiz aydoğdu,25. dönem aksaray milletvekili ve 2004-14 arasıbelediye başkanı nevzat palta tarafından yıl içinde ihalesinin yapılıpinşaatına başlanacağı sözü verilen aksaray-ulukışla tren hattımızın ihalesininzaman geçirilmeden yapılmasında.

aksaray merkeziyle birlikte sarıyahşi ve ağaçörenilçelerimizle Şereflikoçhisar, evren, kulu, cihanbeyli, haymana, altunhisar,ereğli ve ulukışla ilçeleri ve mücavirlerinin de can damarı olan etrafında75000 kişiye ekmek veren 15.000 kişinin çalıştığı e.90 karayolundaki  yolun üstünden karşıdan karşıya geçilirkenmeydana gelen can ve mal kayıplarına da sebep olan kazaları da milimize edecekve ankara-niğde otobanından bu yolun en az şekilde etkilenmesini sağlayacak  alt geçitlerde dahil akla gelebilecek tümtedbirlerin ilimizin iktidar ve muhalefet milletvekillerinin  ve yine e.90 etrafında bulunan yerleşimyerlerinin siyasileriyle de işbirliğiyle sağlanacak ortak çabasıylaalınmasında.

98 yıl önce 13 ekim 1920’de büyük millet meclisine niğdemebusu olarak katılan Çorakçı zade kara vehbi tarafından ikna edilen meclisbaşkanı gazi mustafa kemal paşa tarafından verilen 40 numaralı kanunun kabuledilmesiyle 1861-1920 arasında 59 yıl süren hiç hak etmediğimiz 1. İlçelikesaretinden kurtularak vilayet olduk.

yetkililere seslenen hemşerilerimiz” 1861-1920 ve 1933-89yılları arasındaki gibi toplam olarak 115 yıl süren ve bizi adeta yeryüzündensilen iki ilçelik esaretinin 2.sini yaşatan 2197 sayılı kanunun gerekçesiulaşım yolları dışında olduğumuzdan gelişmemizin mümkün olmayacağı belirtilerekilçe yapıldık.

aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için 2ilçelik esaretimizin ana sebebi ve istikbalimizin ise 1. olmazsa olmazı olangeçen sene ihalesinin yapılacağı sözü verilmesine rağmen şimdiye kadargerçekleştirilmeyen ve en son olarak 2 haziran günü cumhurbaşkanı erdoğantarafından yakında ihalesinin yapılacağı sözü verilen aksaray –ulukışla trenhattının bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin  söz verildiği gibi zaman geçirilmeden yapılması.

aksaray merkez ilçesiyle birlikte sarıyahşi ve ağaçörenilçelerimizle komşu Şereflikoçhisar’la ankara’nın evren ve haymana,konya’nın  kulu, cihanbeyli ve ereğli,niğde ilinin altunhisar ve ulukışla ilçeleriyle mücavirlerinin de can damarıolan.

etrafındaki petrol istasyonları, lokantalar, otel vediğer tesislerle tamircilerden oluşan 75000 kişiye ekmek veren 15.000 kişininçalıştığı ankara-niğde otobanına göre 60 km’de kısa olan e.90 karayolundaki canve mal kayıplarına da sebep olan kazalarında milimize edilmesi gerekmektedir.

bunun için da aksaray-ankara ve aksaray  ulukışla arasında yol boyunca insanlar,hayvanlar ve yüklerin yolun üstünden en çok karşıdan karşıya geçirildiğiyerlerde meydana gelen  can ve malkaybına sebep olan kazaların önlenmesi gerekir.

bununda yegane yolu buralarda yeterli sayı ve genişlikile yükseklikteki insanların, hayvanların ve yüklerin yolun üstü yerinealtından geçmesini sağlayacak tünellerin yapılmasında olduğundan bunların enkısa zamanda planlanarak bu can ve mal kayıplarının ortadan kaldırılmasınınsağlanması gerekmektedir.

bunun için ise ilimiz milletvekilleri İlknur İnceöz,cengiz aydoğan, ayhan erel ve ramazan kaşlı’nın kendi partilerinin üstkademeleriyle de ve birbirileriyle de işbirliğiyle yine güzergahta bulunanilçelerin siyasetçileriyle de iş birliği yapılarak sıkıntılarımızıgidermelerinde.” dediler.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

İngiltere merkezli Yaşam Kalitesi Enstitüsü
Sıradaki Haber Dünya’nın en mutlu şehirleri açıkladı; Türkiye’den 3 şehir var