Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vatandaşlar noterleri alım satımlarda daha güvenilir buluyor

4 Temmuz’dan itibaren tapu

4 Temmuz’dan itibaren tapu işlemlerinin noterlerde yapılmasına yönelik çalışmanın hayata geçmesiyle tapu alım satımları hız kazandı.
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gündüz Emlak’ın sahibi Ali Gündüz; “Tapu alım satım işlemlerinin noterde yapılabilmesi, alım-satım yapmak isteyenler arasında daha güvenilir olma vasfı ile tercih sebebi” dedi.
Noter alım satım işlemlerinin noterde yapılması durumunda noter masrafı da eklendiğini bildiren Ali Gündüz; “Tapu işlemlerinin noterde yapılmasının emlak ve arsa satışlarına hız katacağına inanıyoruz. Aksaray Tapu Müdürlüğü ve noterler arasında tercih yaparak alım satım yapmak isteyen müşterilerimiz, her iki kurumun da avantajlı niteliklerine göre tercih yapıyor. Tapu müdürlüğü, ilgili evraka daha hızlı ulaşma açısından hızlı işlemlerde tercih edilirken, noterlerdeki kusursuz sorumluluk yükümlülüğünden ötürü noterler daha güvenli olarak tercih sebebi. Aksaray’da çok fazla nüfus yoğunluğu yok ama ülke genelini değerlendirdiğimizde noterlerde tapu işlemlerinin yapılması, sıra bekleme açısından da alım satımlara hız kattı. Satışlarımıza bu hızın etkisi olacağını ve işlerin arttırmasını umuyoruz” dedi.

Haber: Avni Kuru

Şanlı bir zafer, kutlu bir
Sıradaki Haber Zafer bayramı büyük coşkuyla kutlanıyor