Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali ve Belediye Başkanı Eşleri Aksaray’ın Tarihi Zinciriye Medresesinde Buluştu!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun eşi Cana Kumbuzoğlu ve Belediye Başkan Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer Zinciriye medresesini ziyaret etti.

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Eşi Şule Işıldar ve Müftü Yardımcısı Raziye Bozova  tertip ettikleri programla birlikte Zincire medresesinde tarihi yolculuğa çıkıldı. Aksaray’ın tarihi ve kültürel miraslarından olan Zincire medenisinde bir araya gelen Canan Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyet, burada kültür ve sanat alanında görüşme gerçekleştirdi.

Canan Kumbuzoğlu yaptığı açıklamasında, “Belediye Başkanımızın eşi Merve Hanım’ın ev sahipliğinde, müftümüzün eşi Şule Hanım ve Müftü Yardımcımız Raziye Hanım’ın tertip ettikleri program vesilesiyle ilim, irfan, edebiyat ve güzel sanatlarda döneminin üniversitesi olan, Aksaray’ın tarihi dokusunun nadide eserlerinden Zinciriye Medresesini hanım arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ederek manevi havasını teneffüs ettik. Sadeliği ve şıklığı ile kültürümüzü anlatan ebru sanatına dair bir çalışmaya da katıldık. Duygu iklimi ve el hünerinin mükemmel ahengini gerektiren hassas bir sanat. Kitre, leğen, fırça, desen derken biz de ilk kez deneyimledik” dedi.

Zinciriye medresesinde ebru çalışması gerçekleştiren Canan Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyetin, sanatla ilgilendiği anlar kameralara yansıdı.

Haber: Fatma Altınok