Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VALİ PEKMEZ BİLİM İNSANLARINI AĞIRLADI

aksaray valiliği, aksaray belediyesi

aksaray valiliği, aksaray belediyesi aksarayÜniversitesi’nin katkılarıyla asÜ somuncu baba tarih ve kültür araştırmalarıuygulama ve araştırma merkezi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen aksaraysempozyumu başladı. 

sempozyuma bu yıl 14 tematik alanda 54 sözlü bildiri sunuldu.aksaray valisi aykut pekmez ev sahipliğinde sempozyuma katılan bilim insanlarıonuruna yemek programı düzenlendi. ağaçlı tesislerindeki programa belediyebaşkan vekili süleyman canbulut, cumhuriyet başsavcısı İbrahim cansever, adliyargı adalet komisyonu başkanı seyfullah sarıgül, emniyet müdürü ali karabağ,jandarma komutanı albay fuat anık, aksaray Üniversitesi rektör vekili prof.dr. hacımurat yılmaz ile sempozyuma katılan çeşitli üniversitelerden bilim insanlarıkatıldı.

vali aykut pekmez sempozyumun aksaray ve katılımcılariçin hayırlı olmasını dileyerek bilim insanlarını aksaray’da ağırlamaktandolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

aksaray’ın çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapmışzengin bir kültüre sahip olduğunu belirten vali pekmez; kentin önemli âlimleryetiştirdiğini şehrin kültür ve sanat alanında da gelişmesine katkı sunmuşisimlerle anıldığını söyledi.

sempozyumun ilk gün düzenlenen oturum başkanlığını yapan prof.dr. tuncer baykara’da yaptığı konuşmasında vali aykut pekmez’e düzenlenenprogram dolayısıyla memnuniyet duyduklarını belirterek vali pekmez’e teşekküretti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da çeşitli mahallelerde ikamet eden
Sıradaki Haber Vefatları derin üzüntü yarattı; Aksaray’da 20 vatandaş vefat etti!