Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu’ndan dikkat çeken mesaj: “Hayat bir halıdır, onu dokumak gerekir”

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi’nin 6. Kitap Fuarı’nda sergilenen halı dokuma etkinliğinde kadınları ziyaret etti. Halı dokuyan kadınlarla bir araya gelen Vali Kumbuzoğlu, tek tek ilmek atarak, “Bazen tek bir ilmektir hayatı anlamlı kılan” dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Kitap Fuarı’nda, geleneksel halı dokuma sanatı sergilendi. Fuara katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, el emeğiyle halı dokuyan kadınları ziyaret ederek destek verdi. Ziyaret sırasında halı tezgahına oturan Vali Kumbuzoğlu, kadınlarla birlikte ilmek atmayı deneyimledi.

Vali Kumbuzoğlu, halı dokuma esnasında yaptığı açıklamada, “Hayatı ilmek ilmek dokumak gerekir. Hayat bir halıdır, onu örmek önemli” diyerek, emeğin ve sabrın önemine vurgu yaptı. Dokuma sanatının, hem Aksaray’ın kültürel mirasının yaşatılmasında hem de kadınların ekonomik katkı sağlamasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kumbuzoğlu, bu tür etkinliklerin geleneklerin geleceğe aktarılmasına büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Fuarda yer alan dokuma tezgahı, ziyaretçilerden de büyük ilgi gördü.

Fatma Altınok