Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu; “Ne kitaplara ne kabirlere sığarsınız”

Aksaray’da 18 Mart Çanakkale

Aksaray’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında program düzenlendi. Düzenlenen program kapsamında Aksaray Şehitliğinde program organizasyonu yapıldı. Program kapsamında Aksaray şehitliğinde bulunan şehitler anılırken, şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Çanakkale Zafer’ini ve Şehitleri Anma Günü olarak her yıl Türkiye’de düzenli olarak anılan 18 Mart, bu yıl da Aksaray’da unutulmadı. Aksaray protokolünün yoğun katılım gösterdiği Aksaray Şehitliği programında, hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, şehitlerin ruhlarına dualar okundu. Duygusal anların yaşandığı programda, şehit yakınları da yer aldı.

Aksaray Şehitliği’nde bulunan anıt mezarlığın önüne Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi tarafından çelenk bırakıldı. Anma programı kapsamında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, konuşma yaptı.

Vali Kumbuzoğlu, burada yaptığı konuşma kapsamında; “Ey şehit oğlu şehitler, uğruna, cennetteki makamlarınıza şahit olarak, Canlarınızı seve seve verdiğiniz, Ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz. Her birimiz, sizlerden aldığımız cesaret ve güç ile birer Mehmetçiğiz. Yeri ve zamanı geldiğinde, o kutsal vazife için hazırız. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan bugüne, tarihler hep sizleri yazdı. O kadar yücesiniz ki ne kitaplara ne de kabirlere sığarsınız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milletin gönlündesiniz. Anne ve babalarınızı, eş ve çocuklarınızı dimdik ayakta tutan bu şeref ve gururdur” diyerek sözlerine başladı.

Vali Kumbuzoğlu sözlerinin devamında, Çanakkale zaferine ve şehitlerin mücadelesine değinerek “Kim derdi seher yıldızı doğsun da bir evden, kaçsın da cehennemler o bir damla alevden, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kan sizin, toprak sizin, vatan sizindir. Çanakkale, ne bir yerdir ne de bir savaş. Çanakkale, vatandır Türk’e yurt kılınan. Çanakkale’de tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi, dün de, bugün de yarın da rahmet ve minnetle yâd edeceğiz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerine yer verdi ve açıklamasını sonlandırdı.

Aksaray’da 18 Mart’ın anlam ve önemi nedeniyle düzenlenen program kapsamında Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekilleri Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Burhanettin Karataş, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bilal Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Muammer Gür, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Alpay Arıbaş ve çok sayıda kurum amiri katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe