Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın sanayi yıldızıyla buluştu: Mercedes-Benz fabrikası ziyareti!

Aksaray Vali Mehmet Ali

Aksaray Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’ın üretimine, sanayisine ve istihdamına büyük katkıları olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Kumbuzoğlu burada Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile bir araya gelerek fabrikada incelemelerde bulundu.

Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese fabrika hakkında bilgiler vererek, Mercedes-Benz kamyon fabrikasının Aksaray’da kurulduğu günden bugüne kadar 350.000 adet kamyon ürettiğini dile getirdi.  Mercedes-Benz kamyon fabrikasında üretilen kamyonların Avrupa’ya ihraç edildiğini belirten Fabrika Müdürü Raese, Aksaray’da fabrikanın 10 firma ile iş birliği içerisinde olduğunu vurguladı.

Vali Kumbuzoğlu, Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile birlikte 2.300 kişiye istihdam edilen kamyon fabrikasını gezdi.  Aksaray’ın üretimine, sanayisine ve istihdamına katkı sağlayan kamyon fabrikası hakkında detaylı bilgiler alan Vali Kumbuzoğlu 1986 yılında Aksaray’da kurularak üretime büyük etkisi olan kamyon fabrikanın Aksaray’ın gözbebeği olduğunun altını çizdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu daha sonra 2.300 kişinin istihdam edildiği kamyon fabrikasında üretim bantlarını gezdi.

Vali Kumbuzoğlu, 1986 yılında Aksaray’da kurularak üretime geçen Aksaray fabrikanın Aksaray’ın gözbebeği olduğunu ifade etti.

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’da üretilen kamyonların yurt dışına ihraç edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek;  “Aksaray kamyon fabrikası koordineli birçok firma ile azimli çalışarak Türkiye ekonomisine, Aksaray da istihdamına çok büyük katkı sağlarken kalifiyeli teknik personel de kazandırmaktadır” şeklinde konuştu.

Vali Kumbuzoğlu, misafirperverliklerinden dolayı Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ve diğer idarecilere teşekkür ederek bu başarılarla birlikte nice başarılara atacakları imzalara olan inancını dile getirdi.

Vali Kumbuzoğlu, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası ziyareti esnasında, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik Tezcan ve birçok kişi eşlik etti.

Haber: Fatma Altınok