Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali eşi Canan Kumbuzoğlu, Gülağaç Halk Eğitim Merkezinde kadınların yeteneklerini keşfetti

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun eşi Canan Kumbuzoğlu, Gülağaç ilçesini ziyaret etti. Burada Gülağaç Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Vali eşi Canan Kumbuzoğlu, Halk Eğitim de kurs alan kadın vatandaşlarla bir araya geldi.
Halk Eğitim Merkezinde kadınların birbirinden güzel el yapımı ürünlerini Vali eşi Canan Kumbuzoğlu’na anlattı. Kadınların kendilerine meslek edinebilecekleri eğitim kursunda hem yeteneklerini keşfediyor hem de kendilerine buldukları uğraşlarla sanat eserleri meydana getiriyor.
Gülağaç Halk Eğitim Merkezinde halı dokumadan, çiniye, resim eğitiminden terziliğe birçok alanda eğitim alan kadınlar, yeteneklerini sergiliyor. Vali eşi Canan Kumbuzoğlu ile birlikte eğitim alan kursiyerler, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Vali eşi Canan Kumbuzoğlu’na halı dokuma işlemi hakkına uygulamalı bir şekilde anlattı.
Halk Eğitim kursiyerleri tarafına oldukça ilgi gören Vali eşi Canan Kumbuzoğlu hak eğitim merkezi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Vali eşi Cana Kumbuzoğlu Gülağaç Halk Eğitim Merkezi ziyaretine yönelik yaptığı paylaşımında; “ Bir milyondan fazla ilmek ile bir desen çıkarmak. Üstelik aylarca sürüyor. Ne muazzam bir hüner ve sabır. Çorbada tuz misali birkaç ilmek de biz nakşettik. Ünlü ressamları aratmayan tablolar, Vitrinlerin süsü seramikler, porselenler… Ya hasırdan yapılan sele sepetler, Saklama kapları, kalemlik ve envaiçeşit eşyalara ne demeli? Sazlıktan toplanan kamışlar, hünerli ellerde sanat eseri birer objeye dönüşüyorlar. Daha da güzeli aile bütçesine destek oluyorlar. İşte, tüm bu güzelliklerin adresi, Gülağaç Halk Eğitimi Merkezi. Emek veren, alın teri akıtan herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Haber: Fatma Altınok