Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim programı başvuruları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayat geçirilen projeler arasında Kur’an Kurslarına gelemeyen vatandaşlar için Uzak Kur’an-ı Kerim Öğretim programı yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an okumayı bilmeyen ve öğretmen isteyen fakat Kur’an Kurslarına gidemeyen vatandaşla için bir kolaylık sağlamak adına harekete geçti. Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim programı ile artık vatandaşlar istedikleri yerlerde Kur’an ve dini bilgiler öğrenebilecek.

Bu kapsamda kuran kurslarına gelemeyen vatandaşlar için Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı” başvuruları başladı. Uzaktan yayın din eğitimi kapsamında bağlamında Kur’an-ı Kerim Öğretim Programında (Uzaktan Eğitim) Akaid, Siyer, Tefsir, Hadis ve İlmihal Kısa Süreli Öğretim Programları yapılacak.

Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı 11 yaş ve üzeri gruplara uygulanırken Uzaktan Kısa Süreli Öğretim Programları Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim) ve Akaid, Siyer, Tefsir, Hadis, İlmihal Kısa Süreli Öğretim Programları 16 yaş ve üzeri gruba uygulanacak.

Uzaktan eğitime başvurumu yapmak isteyenler Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet adresinden gerekli bilgilere erişebilecek.

Haber: Fatma Altınok