Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE İÇİN MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

uyuşturucu ile etkin mücadele,

uyuşturucu ile etkin mücadele, toplumun her kesimininbilinçlendirilmesi bu konuda mesuliyet sahibi herkesin bu mücadeleye katkısunmasının amaçlandığı uyuşturucu ile mücadele koordinasyon toplantısı aksaraykültür merkezinde gerçekleştirildi. 

aksaray valisi ali mantı başkanlığında köy ve mahallemuhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıya belediye başkan vekili süleymancanbulut, emniyet müdürü ali karabağ, İl jandarma komutanı albay fuat anık,vali yardımcısı Şahin bayhan, İlçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarıtemsilcileri ve kamu kurumları müdürleri katıldı.

saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardındanİçişleri bakanlığınca hazırlanan uyuşturucu ile mücadele ulusal stratejibelgesi ve eylem planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmesunumu yapıldı.

programda daha sonra yeşilay aksaray koordinatörü gülşenÇelebi tarafından bağımlılıkla mücadelede yeşilay’ın yaptığı çalışmalar ve zararlıalışkanlıklara karşı yürütülen projeler hakkında muhtarlara bilgi verildi.

aksaray İl jandarma komutanlığı jandarma astsubay kıdemliÜstçavuş mehmet kurt, aksaray emniyet müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele Şubemüdürü 3. sınıf emniyet müdürü sadettin bircan tarafından jandarma ve polissorumluluk bölgelerinde uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadeledeyapılan çalışmalar, operasyonlar sonucunda ele geçirilen maddeler ile adliişlem yapılan ve tutuklanan kişi sayıları hakkında bilgiler verildi. aksaray’daverilen mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğü ve alınan önlemler ve şokoperasyonların devam edeceği bildirildi.

muhtarlarında mücadelenin etkinliği ve başarısı için vatandaşlarınbilinçlendirilmesi, mahallelerinde bağımlılık yapıcı maddelerin ticareti veyakullanımına yönelik bilgileri güvenlik güçlerine bildirmelerinin önemivurgulandı.

aksaray valisi ali mantı yapılan sunumların ardındanyaptığı konuşmasında; her türlü mücadelenin ilk önce kişinin kendi nefsindebaşladığını söyledi.

teknolojideki ilerlemeler ve imkânların gelişmesinedikkat çeken vali ali mantı; “Şehirleşme ve medeniyetin her alanda gelişmesibir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi. eskiden büyüklerimize karşıçekinme vardı. Şimdi hiç olmaması gereken şeyler toplumun önünde oluyor. Ülkeolarak dünyada hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için nesillerimizin iyiyetiştirilmesi lazım. bu yetiştirme tarzı evde, okulda başlar. son zamanlardayanlış bir algı oluştuğunu görüyoruz. küçücük bir şey olduğu zaman devletyapsın anlayışı.  devlet her zamangörevini yapıyor, yapmaya devam edecek. Şahsi mesuliyet ve sorumluluğumuzdaciddi sıkıntılar var. kamu görevlisinden, muhtara, müdürlerimize çevredefaaliyet gösteren nefes alıp veren hepimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor.”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da yaz tatilinin gelmesiyle birlikte
Sıradaki Haber Aksaray’da U13 Ligi Heyecanı Sürüyor; İşte 5’inci Hafta Programı