Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA KARŞI YEŞİLAY AYAKTA

aksaray yeşilay derneği aksaray

aksaray yeşilay derneği aksaray Şube başkanı fikret köseuyuşturucu bağımlılığına karşı yeşilay ayakta dedi.  

aksaray yeşilay derneği aksaray Şube başkanı fikretköse  yaptığı yazılı açıklamada  şunlara değindi. birleşmiş milletlercebelirlenen 26 haziran dünya uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadelegünü dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele dünyanın ortak gündemi oldu. bm’nin2017 dünya uyuşturucu raporuna göre dünya üzerinde 29,5 milyon uyuşturucubağımlısı.  devlet, kamu kurumları, siviltoplum kuruluşları, emniyet ve ailelerin topyekun mücadele etmesi gereken butehlikeye karşı yeşilay, önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyladünyaya örnek oluyor.

birleşmiş milletlerce belirlenen 26 haziran dünyauyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadele günü dolayısıyla uyuşturucuylamücadele dünyanın ortak gündemi oldu. bm’nin her yıl bu güne özel açıkladığıraporda 2017 raporuna göre dünya üzerinde 29,5 milyon uyuşturucu bağımlısı var.yine bu rapora göre 250 milyon insan da hayatında bir kere uyuşturucu denemiş.merak, sınırlarını aşma çabası, özenti, duygusal boşluk içerisinde olangençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu. Özellikle son zamanlardakullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı dahi ölüme yolaçabiliyor. uyuşturucu, kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyalanlamda ciddi yıkımlar meydana getiriyor. yanı sıra toplumsal, ekonomik birçokzarara yol açıyor. devlet, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, emniyet veailelerin topyekun mücadele etmesi gereken bu tehlikeye karşı yeşilay, önleme,koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dünyaya örnek oluyor.

uyuşturucu sorunu hepimizin ortak meselesi

uyuşturucu bağımlılığı sadece kullananı değil, ailesini,çevresini de son derece olumsuz etkileyen bir hastalık. uyuşturucu maddebağımlılığına karşı herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyenyeşilay aksaray Şube başkanı fikret köse ; “son zamanlarda yapılanoperasyonlar, ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu binlerce gencimizinhayatını kurtarıyor. yanı sıra tedavi alanında yapılan, arzı azaltanuygulamalar da her geçen gün daha da gelişme gösteriyor. aynı zamanda toplumunduyarlı kesimlerinin bir araya geldiği sivil kuruluşlar da değişik vasıtalarlauyuşturucu ile mücadele etmekteler.” dedi.

uyuşturucu bağımlılığına karşı önleme, koruma verehabilitasyon çalışmalarını türkiye geneline yaygınlaştırdıklarını belirtenfİkret kÖse “türkiye geneline yaygınlaştırdığımız eğitimlerle anaokulundanyetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgi sahibi oluyor.türkiye genelinde başlatmış olduğumuz bağımlılık önleme temelli türkiyebağımlılıkla mücadele eğitim programı dünyada benzeri olmayan dev bir çalışma.bugüne kadar tbm ile 13 milyon çocuğumuza ulaştık, dokunduk. bunların yanı sırabağımlılara ve ailelerine ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteğiverdiğimiz yedam ile bağımlılarımızı hayata tekrar kazandırıyoruz. Çok yakındaise bağımlıları rehabilite edecek ve bağımlılık döngüsünün önüne geçecektürkiye rehabilitasyon modeli ile hayata geçireceğimiz türkiye rehabilitasyonmerkezleri de bağımlılarımızın temiz bir şekilde hayata atılmalarınısağlayacak” dedi.

uyuşturucunun özgürlüğün sonu olduğunu ifade eden köse.açıklamasına şu şekilde devam etti; “merak, özenti, kendini ispat etme, ailesevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuyaitebiliyor. ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarlakonuşsunlar. bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gerekençocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarakbaksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. bağımlılıklara dair her türlüdoğru bilgilere tbm.org.tr sitemizden ve yedam danışma hattımız 444 79 75numarasından ulaşabilirler.” dedi.

haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

National Immigration Administration tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber 2024’te En Çok Ziyaret Edilen 10 Ülke: Türkiye de var!