Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üreticilerin artan maliyet hesaplarından şikayetçi

Aksaray Süt Üreticileri Birliği

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, bir litre sütün üreticiye maliyetinin 12 TL’yi geçtiğini belirtti.
Ulusal Süt Konseyinin yönetmeliğe göre tavsiye niteliğinde fiyat belirlemesi son yıllarda yapı ve yönetiminde yapılan değişiklikler sonucunda referans fiyatlar belirleniyor olması üreticileri bu fiyatlara zorunlu kılıyor.
Üreticilerin girdi maliyetinin artmasına yönelik konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, “Üreticilerimiz zarar ediyor. Yem fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetlerimiz çok arttı. Üreticiler zor günler yaşıyor. Bir litre süt üreticiye 12 liraya mal oluyor. Çiğ süt fiyatları için 12 liranın üzerinde bir fiyat belirlenmesi gerekiyor.” dedi.
Süt hayvancılığının azalmasına değinen Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Zengin; “süt fiyatlarının üreticilerin maliyetlerini karşılamaması, üreticinin sektörden çekilmesine sebep oluyor. Günden güne artan maliyetleri karşılamakta zorlanan üreticilerin ineklerini kesime göndermemeleri için süt fiyatlarında artışın elzem olmuştur. Süt hayvancılığının azalmaması gerekiyor. Süt hayvancılığı azaldığı takdirde süt üretimi de sıkıntıya girecektir. Ulusal Süt konseyinin bir an evvel toplanarak süt fiyatlarını piyasa şartlarına eşitlenmesi gerekmektedir.” dedi.
Haber: Fatma Altınok