Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÜRETİCİDEN HALKA DOĞAL ÜRÜNLER

organik süt ve süt

organik süt ve süt ürünlerini kendi yetiştirip kendisatan gurmen’s işletmesinin sahibi belda ve gürsel akpınar ile görüşerekbilgiler aldık.

akpınar “ben çiftçiyim. babam ve ben tarım ve hayvancılıkile uğraşıyoruz. Çiftçilik bizim baba mesleğimiz. 2012 yılında ürettiğimizürünleri halkla buluşturarak değerlendirmek istedik. İneklerimizden eldeettiğimiz sütler satarak işe başladık. bugün o sütlerden iki çeşit peynirüretiyoruz. kendi yoğurdumuzu ve tereyağımızı üretiyoruz.  Çiftliğimizde ürettiğimiz doğal ürünleri hiçbiraracı olmadan halka sunuyoruz” dedi

hangi ürünlerisatıyorsunuz?

kendi ürünlerimiz var. süt satışına devam ediyoruz günlükolarak taze sütümüzü getiriyoruz. hastalıktan ari üretim belgeli bir işletmeyiz.bu belge tarım bakanlığı tarafından onaylı, üretimde ve satışta hiçbir hastalıkbulunmadığını gösterir bir belgedir. bu uygulama geçen yıl başladı, çiftliğimizsürekli tarım bakanlığı tarafından kontrol edilir.

ayrıca şarküteri gurubumuz var. bu bölümdeki ürünleritanınmış ve güvenilir bir firma ile anlaştık. erzincan tulum peyniri karmanyöresinin el yapımı deri peynirimiz var etlerde yine çiftliğimizin ürünleridirama ilerleyen zamanlarda et bölümünü kapatıp uzmanlaştığımız süt ürünlerineyoğunlaşmayı düşünüyoruz.

peynir fiyatlarıne kadar ?

kendi ürettiğimiz inek sütünden peyniri 30 tl’densatıyorum? süt 2.80 tl, yoğurt 5kg’ı 20 tl. bu ürünleri çiftliğimizdeürettiğimiz ürünler doğal ve katkısız. tıpkı evde yaptığımız ürünler gibi.süzme yoğurt satmıyoruz çünkü süzme yoğurtların çoğu geri dönüşümdenüretiliyor. piyasada ekşimiş yoğurtlar toplanarak geri dönüşüm yolu ileüretiliyor. bizde öyle bir şey yok bizde günlük mamullerle üretimyapıyoruz.  biz satacağımı kadarüretiyoruz böylelikle doğal ve taze satıyoruz. ticarette başarılı olmanınkriteri çok kazanmak değildir. dünyada ki tüm büyük firmalar da olduğu gibibizde başarının kriterini yaptığın işi en mükemmel şekilde yapmak olduğunudüşünüyorum. bu sebepten de üretimde tazelik ve doğallık bizim için çok önemli.

marketlerdenaldığımız hazır yoğurt ve sütler bir ay tüketim ömrü var. peki doğal ürünlerinkaç gün tüketim ömrü vardır?

markette hazır gıda alışkanlığı insanlara bazı şeyleriunutturdu. doğal bir süt veya yoğurt bir ay taze kalamaz. taze kalabilmesi içiniçlerine koruyucu madde eklenir. bizim ürünlerimizde bu şekilde endüstriyelkatkı maddesi veya koruyucu denilen kimyasallar içermediği için doğal sürelerdetüketilmeli. yani hazır gıda ile kıyaslanmamalı. yoğurdun tüketim ömrü yaklaşık15 ile 20 gündür.

başka hangiürünler var?

erzincan ve sivas ballarımız var 35 ile 150 tl arasındafiyatları. karakovan balımız var 70 tl, hasandağı’nın da balı var güvendiğimizbir üreticiden aldığımız 100 tl. gojiberi balı da 150 tl.

röportaj avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da, kırmızı ışıkta bekleyen iki
Sıradaki Haber Aksaray’da Ani Fren 5 Kişiyi Yaraladı!