Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÜRETİCİ KAZANACAK

tobb ticaret borsaları konsey

tobb ticaret borsaları konsey toplantısı m. rifathisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde ticaret bakanı ruhsar pekcan ile tarım ve ormanbakanı bekir pakdemirli, ticaret bakan yardımcısı fatih metin, tarım ve ormanbakan yardımcısı hadi tunç, et süt kurumu genel müdürü osman uzun, hayvancılıkgenel müdürü zekeriyya erdurmuş, tmo genel müdürü ahmet güldal, aksaray ticaretborsası başkanı hamit Özkök ve tobb ticaret borsaları konsey üyelerinin katılımıylatobb İkiz kuleler’de gerçekleştirildi.

tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli tam kadro tobbticaret borsaları konsey toplantısına katıldı. yapılan istişareler vegörüşmeler sonucunda süt ve et fiyatı önümüzdeki günlerde üreticinin menfaatineolacak şekilde çalışmaların başladığını, fiyatlarının da en kısa zamandaiyileşeceğini söyledi.

ticaret borsaları konsey toplantısı’nda konuşan, aksarayticaret borsası başkanı hamit Özkök “ İnsanları doğduğu yerde doyurabilme adınabiz ticaret borsaları ve sektör olarak çok büyük projeler yapıyoruz. tarım vehayvancılığın gelişmesi ile birlikte sıkıntıları birebir yaşıyoruz.  hayvancılık sektörünün sıkıntılarının enbaşında süt hayvancılığı yani damızlık düve yetiştiriciliği olmak üzere şu andayaşanan sıkıntıları sayın bakanım ve sektördeki uzman kadro iyi biliyor vebizimle beraber yaşıyor. süt fiyatları, süt hayvancılığı, süt alabilmek içinyem fiyatları, pazarlama sıkıntıları gibi birçok sorunla mücadele eden ellerinasırlı yürekleri vatan vatan diye çarpan üretici çiftçi kardeşlerimiz ısrarlasüt konseyinin acilen toplanması ve düğmeye basmasını istiyor. Şu an itibariile ortalama 24 lt süt veren hayvanlarımızın verimi 16 lt kadar düştü. Çünkü azmaliyetle zarar etmemek gibi bir politika izliyoruz. bu sıkıntıların çözülmesiise süt fiyatlarının tatmin edici şartlarla esk ve süt konseyi, sektörpaydaşlarının ortak çalışması ile acilen hayvancılık sektörünü ve buna bağlıolan arpasından – mısırına, sanayicisinden – nakliyesine varana kadar tümçarkların dönmesi, yeni bir sür fiyat çalışmasının gündeme alınması olacaktır.süt bizleri birebir ilgilendirmektedir. sayın bakanımda uygun görürse sütkonseyine borsalarımızdan üye alınması bizler için iyi olacaktır diyedüşünüyorum.

hayvancılığın bu sıkıntılarına rağmen bankalardan krediyeulaşmada çok sıkıntılar çekiyoruz. bankaların kredi limitlerinin arttırılmasıgerekmektedir. bizler hedeflerimize ulaşabilmemiz için dış havzaları gelecek sutransferleri çok önemlidir. hayvancılıkta kaba yem maddelerinin ucuz olması ileyapılacak üretim çiftçilerimizi kazanır hale getirecektir. bunu için de dışhavzalardan yapılacak su transferleri çiftçilerimizin üreteceği ürünleri güçlühale getirecektir.

son olarak et ve canlı hayvan ithalatının acilendurdurulması gerekmektedir. yapılan ithalat vasıtası avrupalı çiftçileridestekliyoruz. yerli üreticilerimize destek vermemiş oluyoruz. İthalatdurduğunda yerli üretici destek alacak, verimliliğimizi ve üretimimizi inadına sürdüreceğiz,inadına çalışacağız ve tarım ve orman bakanlığımız ile güç birliği yaparaktarım ve hayvancılığımızı en üst noktaya çıkaracağız diyor hepinizi saygı ileselamlıyorum” dedi.

toplantı sonrası ticaret bakanı ruhsar pekcan ile tarımve orman bakanı bekir pakdemirli’ye hediye taktimin de bulunan aksaray ticaretborsası başkanı hamit Özkök yapımı tamamlanan, aksaray ticaret borsası aratolve eşmekaya lisaslı depoları, ortaköy yunus emre tarım ticaret merkezi ve eskiltarım ticaret merkezlerinin açılışı için davette bulundu. bakanlar ortak birtarih belirleyerek katılacaklarını ifade ettiler.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Almanya’da düzenlenen EURO 2024 heyecanı
Sıradaki Haber EURO 2024’te günün maçları (15 Haziran)