Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversite ve Sanayinin Ortak Paydası Aksaray’dır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, şehirde farklı sektörlerde üretim yapan firmaların temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda üniversite-sanayi-üretim eksenli yapılabilecek çalışmalar istişare edildi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Göreve geldikleri ilk günden bu yana sanayi ile iş birliği çalışmalarına yeni bir boyut kazandırma gayretinde olduklarını ve bu noktada çok önemli adımlar attıklarını belirten Rektör Arıbaş, sürecin dinamik bir şekilde ilerlediğini vurguladı. ASÜ’nün bilimsel birikimi ile sanayinin üretim kabiliyetini ortak bir potada buluşturmak arzusunda olduklarına dikkat çeken Prof. Arıbaş, bu noktada verimlilik ve yapılabilirlik kavramlarının ehemmiyet arz ettiğini söyledi. Sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle -proje üretim süreçlerinin doğal ortakları da olmaları hasebiyle- sık aralıklarla bir araya geldiklerini ve beklentilerini dinlediklerini ifade eden Arıbaş, “Nasıl hareket etmeliyiz? Hangi alanlara daha çok eğilmemiz gerekiyor? Yeni yol ve yöntemlere ihtiyaç var mı? İlerleme, tüm bu sorulara etkili cevaplar verilmesi ve uyumlu birlikteliklerin ortaya çıkarılmasıyla sağlanabilir. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve ortak paydamızın Aksaray olduğunu biliyoruz” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından firma temsilcileri, bilgi ve üretim eksenli planlamalar konusundaki kanaatlerini paylaştı.

Bülten