Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÜNİVERSİTE, ŞEHRİMİZİN HER BAKIMDAN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

aksaray valisi ali mantı,

aksaray valisi ali mantı, üniversitelerin bulundukları şehrin çehresinideğiştiren özellikleri olduğunu belirterek, “İlmin geldiği yerden cehaletçıkar. Üniversitelerimiz illerimizde yaygınlaştırıldığı için şehirlerimizin herbakımdan çehresi değişiyor” dedi. 

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, aksaray’ın her meselesine elatmak için çıktıkları yolda, şehrin tüm dinamiklerinin de uyumlu çalışmalarıylaönemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

 

– rektörümüzle gayet güzel bir kardeşlik vedayanışmamız var –

 

yÖk değerlendirme heyeti’nin kampüsiçindeki çalışmaları devam ediyor. bu çalışmalar kapsamında heyet, asÜ’yü herbakımdan inceliyor, yönetim, personel ve öğrencilerle görüşerek kampüsün kalitestandartlarında hangi noktada bulunduğuna dair raporlamalar yapıyor.değerlendirme çalışmaları kapsamında asÜ’nün dış paydaşlarla ilişkisiniyorumlayabilmek adına bir toplantı düzenlendi. valilik, belediye, kamukurumları, sivil toplum kuruluşları, odalar, mesleki birlikler, sanayikuruluşları… Şehrin tüm dinamiklerinin katılımıyla düzenlenen akşam yemeğinde,üniversite-şehir ilişkileri, yapılan çalışmalar ve beklentiler istişare edildi.aksaray valisi ali mantı, üniversitelerin bulundukları şehrin çehresinideğiştiren özellikleri olduğunu belirterek, “İlmin geldiği yerden cehaletçıkar. Üniversitelerimiz illerimizde yaygınlaştırıldığı için şehirlerimizin herbakımdan çehresi değişiyor” dedi. aksaray’da da Üniversitenin potansiyeliningayet iyi durumda olduğunu ve giderek geliştiğini kaydeden vali ali mantı,“Öğrenci sayımız 25 bin civarında. rektör hocamızdan da allah razı olsun.kendisi, ekibiyle birlikte gayet güzel şekilde çalışmalar üretiliyor.Üniversitemizle alakalı bizlere düşen her konuda işbirliği yapmaya hazırız.rektör hocamızla aramızda, bu hususta gayet güzel bir arkadaşlık, kardeşlik,dayanışma var” dedi. belediye başkan yardımcısı süleyman canbulut da, yerelidare ve üniversite işbirliği içerisinde yapılan çalışmalardan söz ederek,öğrencilerin şehirdeki ihtiyaçlarını çözmek adına projeler ürettiklerinibelirtti.

 

– güzel İşler yaptık, hep birlikte dahafazlasını da başarabiliriz –

 

yola ilk çıktıklarında “bize ayağınısürüyerek gelene yürüyerek, yürüyerek gelene de koşarak gideceğiz” dediklerinianımsatan rektör prof. dr. yusuf Şahin, asÜ’nün, şehirde kapısını çalamayacağıbir kurum ya da şahıs olmadığını ifade etti. İşbirliği ve istişare ile işleriçözmeye çalıştıklarını ve bu şiarla iş ürettiklerini kaydeden Şahin,“aksaray’ın her taşına elimiz değsin, her meselesine eğilelim istiyoruz. bunuda büyük ölçüde başardığımız kanaatindeyiz. başarının tek başına eldeedilemeyeceğini biliyoruz. biz her konuşmamızda ‘ben’ yerine, ‘biz’ ifadesinikullanıyoruz. sayın valimizin öncülüğünde, diğer tüm kurumlarla işbirliğiiçerisinde çalışarak, şehrimize faydalı olmaya gayret ediyoruz. yıllar içindeüniversitemiz çok daha iyi konumda olacak. hep beraber çok daha fazlasınıbaşarabiliriz. elbette eksikler olabilir. bu gibi değerlendirme toplantılarıeksiklerimizi tespit etmek ve yine el birliği ile düzeltmek için bir fırsattır.yolumuza devam ederken, ödevlerimizi de yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

 

– aksaray’da Üniversite-Şehir birlikteliğigayet İyi bir noktada –

 

değerlendirme heyeti takım başkanı süleymandemirel Üniversitesi rektörü prof. dr. İlker hüseyin Çarıkçı, aksaray’dakibirlik ve beraberliğin memnun edici olduğunu söyledi. Üniversitelerin tekbaşına kampüse kapanıp, öğrencileri eğiten ve onları meslek sahibi yapan yerlerolmadığını ileten prof. Çarıkçı, “Üniversiteler çok ciddi toplumsalkatkılarıyla, şehrin bir noktada her şeyi oluyor, şehre büyük bir dinamizmgetiriyor. her ile bir üniversite kurulmasının temel nedeni de, sadece ekonomikolarak değil, sosyal manada da şehirlere önemli bir dinamizm kazandırmaktır”dedi. Üniversitelerin, bulundukları şehirlerdeki tüm dinamiklerden; kamukurumlarından, yerel idarelerden, odalardan, mesleki birliklerden, sivil toplumkuruluşlarından, iş dünyasından geri bildirim almak ve alınan fikirlerlemüfredatını geliştirmek istediklerine dikkat çeken rektör Çarıkçı,“Üniversitelerin bir diğer önemli fonksiyonu ise araştırma… bu fonksiyon zateniş dünyası ve özel sektör olmadan olmaz. Çünkü kurumların birlikte projegeliştirmesi gerekiyor. ortak proje yapmadan üretim olmuyor. yani iç içe geçmişdurumdayız. bu gibi değerlendirme toplantıları, karşılıklı beklentileribelirlemek ve fikirleri geliştirmek adına son derece önemli” dedi. aksaray’daönemli bir birlikteliğin yakalandığını gözlemlediklerini de belirten prof.Çarıkçı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “aksaray’da, pek çok çalışmanın,-üniversite henüz çok genç olmasına rağmen- birlikte yapıldığını gözlemledik.bazı şeyler hemen olmaz, şehir ve üniversite entegrasyonu hemen sağlanamaz. amayıllar içinde asÜ çok daha iyi bir üniversite olacak.”

 

toplantıda, şehrin tüm dinamiklerinintemsilcileri söz aldı ve Üniversiteye dair beklentilerini sıraladı.katılımcılar, süreç içerisinde asÜ ile birlikte ürettikleri çalışmalardanörnekler verdi ve Üniversitenin aksaray’ın önemli bir markası olduğunu,şehirdeki etkisinin giderek daha yoğun şekilde hissedilmeye başlandığınıvurguladılar.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi’nde eğitim hayatını sürdüren
Sıradaki Haber ASÜ’de Mezuniyet Coşkusu: Fakülteler Belli Tarihlerde Kep Atacak!