Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN TOPLUMSAL PROJE

asÜeğitim fakültesi fen bilgisi

asÜeğitim fakültesi fen bilgisi Öğretmenliği öğrencileri topluma hizmet uygulamasıdersi kapsamında önemli bir kültürel projeye imza attılar. 

projekoordinatörlüğünü prof. dr. süleyman yılmaz’ın yürüttüğü “hayat okumakla güzel2” projesiyle öğrenciler aksaray sultanhanı ilçesi 75. yıl cumhuriyetortaokuluna 3.000 kitaplı kütüphanekazandırdılar. İsmini diyarbakır suroperasyonunda şehit olan yetkin erşan’dan alan kütüphanenin teslim törenineşehidin anne-babası İlknur ve yusuf erşan, aksaraylı hayırsever işadamı tuncergüney, aksaray milli eğitim Şube müdürü murat görmez, türk eğitim sen Şubebaşkanı ali toprak, sultanhanı İlçe milli eğitim müdürü Ömer akalın, sultanhanıİlçe jandarma komutanı ve okulun öğretmenleri katıldı.

kütüphaneninteslim töreninde konuşan proje koordinatörü prof. dr. süleyman yılmaz şunlarısöyledi; “fakültemizdeki topluma hizmet uygulaması dersi ile gerçekleşen vekitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını hedefleyen bu proje ile kültürelfaydaya dönük pek çok sonuç hâsıl oldu. Öğretmen adayı öğrencilerimizintoplumsal ödevi olan aidiyet duygusu pekişti, aksaray’da böylesine faydalı birhizmet için hayırseverler seferber oldu, minik öğrencilerimiz eğitim adınakaynak kitaplara sahip oldu ve bir şehidimizin ismi kütüphaneye verilerek,bakirleştirilmiş oldu. sultanhanına 75. yıl cumhuriyet ortaokuluna kurulan bukütüphane, geçen yıl acıpınar ortaokuluna kurulan kütüphaneden daha genişmuhtevaya sahip eserlerden oluşmaktadır. eserler arasında dünya klasikleri,dünya Çocuk klasikleri, türk klasikleri temel eserleri, Şark klasikleri,eğlenceli popüler bilim, ansiklopediler ve ortaöğretime hazırlık kitapları yeralmaktadır. dileğimiz, artık kütüphane sahibi olan bu okulumuzdan fikri ve irfanıyükselen gençler yetişmesidir. projeye katkı veren herkese ve özelliklehatay’dan sultanhanı’na tören için teşrif eden şehit ailesine şükranlarımısunuyorum”.

törendekonuşma yapan aksaray milli eğitim Şube müdürü murat görmez, daha önce deaksaray milli eğitimi adına güzel örneklere imza atan proje koordinatörüne,proje ekibine, hayırsever işadamları ve diğer destek verenlere kurumu adınateşekkür etti. Şehidin anne-babası evlatları adına yapılan ve ismininbekileştirildiği bu güzel çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.kütüphanenin açılış töreninden sonra katılımcılar kütüphaneyi gezerek, emeğigeçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler
Sıradaki Haber Aksaray’da Psiko-Sosyal Destek eğitimi: Personellere afet hazırlığı!