Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ULU ÖNDER ATATÜRK ANILDI

türkiye cumhuriyeti’nin kurucusu büyük

türkiye cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Önder mustafakemal atatürk vefatının 80. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

15 temmuz milli İrade meydanı’nda düzenlenen anmatöreninde aksaray valisi ali mantı ve belediye başkanı haluk Şahin yazgıatatürk anıtına çelenk sundu.

atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’deçalan siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklalmarşı okundu.

aksaray kültür merkezinde devam eden anma programındavali ali mantı beraberinde protokol üyeleri ile güzel sanatlar lisesiöğrencileri tarafından yapılan atatürk resimlerinden oluşan sergiyi gezerekbilgi aldı.

aksaray kültür merkezindeki törene, aksaray valisi alimantı,  milliyetçi hareket partisiaksaray milletvekili ramazan kaşlı, İyİ parti aksaray milletvekili ayhan erel,belediye başkanı haluk Şahin yazgı, aksaray adli yargı adalet komisyonu başkanıseyfullah sarıgül, aksaray Üniversitesi rektörü prof. dr. yusuf Şahin, İlemniyet müdürü ali karabağ,  İl jandarmakomutanı albay fuat anık protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplumkuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

saygı duruşu ardından İstiklal marşının söylendiği anmaprogramında aksaray ahmet cevdet paşa sosyal bilimler lisesi müdürü orhan avantarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

atatürk’ün liderlik vasıfları konulu bir konuşma yapanavan; atatürk’ü anlamak ve onu anlamlandırmanın önemini belirtti.

“bu gün olduğu gibi bundan sonra da 10 kasımların ‘birlikve beraberlik günleri olarak hatırlanması gerekiyor. atatürk’ün şu veciz sözünüde her zaman hatırlamamız gerekiyor. ‘vatanını en çok seven, görevini en iyiyapandır” dedi.

10 kasım atatürk’ü anma programında, atatürk konuluşiirleri okunarak, atatürk’ün gençliğe hitabı, gençliğin ata’ya cevabıöğrenciler tarafından okundu. tören programının sonunda ise aksaray güzelsanatlar lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan korunun atatürk’ün sevdiğitürküleri seslendirilmesi ile sona erdi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Üniversite sınavının yapılmasının ardından, sınava
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nde Hangi Lisans Programları Var? İşte Tüm Detaylar!