Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ülkelerdeki kadın milletvekili oranı nedir?

Parlamentolar Arası Birlik tarafından

Parlamentolar Arası Birlik tarafından yayımlanan son verilere göre ulusal parlamentolarda en fazla kadın milletvekili oranına sahip ülkeler belli oldu. Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı listede sonuçlar şaşırttı. Detaylar haberimizde…

 

Yayımlanan veriler kapsamında bazı ülkelerdeki kadın milletvekili oranları yer aldı. Buna göre, Ruanda isimli ülkede yüzde 61 oranında kadın milletvekili oranı bulunuyor. Ruanda’yı, yüzde 56 oranı ile ikinci sırada Küba takip ediyor. Yayımlanan listenin devamında yer alan sonuçlara göre BAE’de ulusal parlamentodaki kadın milletvekili sayısı yüzde 50 olarak kaydedildi. Türk vatandaşların oldukça fazla olduğu Almanya’da ise bu oran yüzde 35 olarak kaydedildi. ABD’de ise yüzde 29 kadın milletvekili oranı bulunuyor. Listenin devamına bakıldığında Türkiye yer alırken, Türkiye parlamentosunda kadın milletvekili oranı yüzde 20 olarak kaydediliyor.

 

Yayımlanan bu veriler, farklı ülkelerdeki kadın milletvekili oranını görmek ve buna göre yorum yapabilmek bakımından önem arz ediyor.

 

Ağustos Gerçe

Aksaray Belediyesi kanallarda oluşabilecek haşerelerle
Sıradaki Haber Belediyeden Sağlık İçin Kritik Adım: Haşerelere Geçit Yok!