Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UEFA Süper Kupa maçlarında hangi takım kaç kupa aldı; İşte detaylar

UEFA Süper Kupa Şampiyonlar belli oldu. UEFA Avrupa Ligi ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonları arasında oynanan ve tek maçla sahibini bulan bir kupa maçı olarak biliniyor.

UEFA Süper Kupa Şampiyonlar

2000’de Galatasaray’ın kazandığı UEFA Süper Kupa’yı en çok müzesine götüren takımlar ise Milan, Real Madrid ve Barcelona olduğu kaydedildi.

UEFA Süper Kupa karşılaşmalarına en fazla katılan takımlar arasında Real Madrid ve Barcelona oldukça dikkat çekiyor. Real Madrid 9 kez katılım sağladı. Barcelona’yı 8 katılım,  Sevilla7 katılım ile Milan izledi. Liverpool 6 katılım ile dördüncü sırada Bayern Münih ve Chelsea beş katılım ile listede yer aldı.

Man. United, Porto dört kez katılan takımlar olurken A.Madrid, Ajax, üç kez katılım gösterdi.  Anderlecht, Juventus, Valencia, Nottingham F. Dinomo Kiev iki kez katılım gösteren takımlar arasında yer aldı. Galatasaray, Aberdeen, Aston Villa, Man. City, Lazio, Mechelen, Parma, S. Bükreş Zenit, bir kez katıldı.

UEFA Süper Kupası alan takımlar ise,

Real Madrid altı kez kupa alırken, Barcelona, Milan beş kez Süper kupa şampiyonu olarak en çok kupa alan takımlar oldu. Liverpool dört kez kupa aldı. A. Madrid üç kez kupa aldı.

Bayern Münih, Chelsea, Ajax, Anderlecht, Juventus Valencia 2 kez kupa alan takımlar arasında yer aldı.

Sevilla, Man. United, Porto, Nottingham F. Dinamo Kiev, Galatasaray, Aberdeen, Aston Villa, Man. City, Lazio, Mechelen, Parma, S. Bükreş, Zenit, 1 kere kupa alan takımlar oldu.

Fatma Altınok