Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

u13 futbol liginde Ekecikspor şampiyonluğunu ilan etti!

Aksaray U 13 futbol liginin bitimine iki hafta kala Ekecikspor şampiyonluğunu ilan etti.

Aksaray U 13 futbol

Aksaray U 13 ligi 12. Haftasında Anadolu Gençler Futbol Kulübünü 4-0 mağlup ederek puanını 36’ya yükselten Ekecikspor en yakın rakibi Aksaray Belediyespor’a 6 puanlık fark atarak ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Aksaray U 13 liginde 12 müsabakanın tamamını kazanan Ekecikspor bu maçlarda 64 gol kaydederken kalesinde 7 gol gördü. Tüm maçlarında rakiplerini gole boğan Ekecikspor ligde en farklı skoru ligin birinci haftasında Aksaraygücü spor müsabakasında rakibini 11 golle geçerek lige başladı. Ligin ikinci haftasında ligin güçlü ekiplerinden Eğitim Gençlikspor engelini 4 golle aştılar. Ligin 3. Haftasında Aksaray Belediyespor ile karşılaşan Ekecikspor sahadan 5-2’lik skorla ayrılıp haftayı galibiyetle kapatan ekip oldu.
Ekecikspor ligin dördüncü haftasında ligde şampiyonluk parolası ile yola çıkan Anadolu Gençler kulübünü 4-1’lik skorla mağlup edip yoluna kayıpsız devam etti. Ligin 5. Haftasında Aksaray 68spor’u 6-1 mağlup eden Ekecikspor, ligin 6. Haftasında Osmanlı futbol kulübünü 4-2 mağlup ederek ligde ki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Ligin ilk yarısının son maçında Kılıçaslanspor’u 6-0 mağluğ ederek ilk yarıyı 21 puan ve namağlup olarak lider tamamladı.
Ligin ikinci yarısına Aksaray Gücüspor galibiyeti ile başlayan Ekecikspor ligin 9. Haftasında Eğitim Gençlikspor engelini 3-1’lik skorla geçerek yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.
Aksaray U 13 liginin 10. Haftasında ligde ikinci sırada yer alan Aksaray Belediyespor maçına çıkan Ekecikspor en yakın rakibini gole boğarak sahadan 8-0 galip ayrılarak en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı.
Ligin 11. Haftasında Anadolu Gençler Futbol Kulübünü 4-0 mağlup eden kendisini şampiyonluk yapacak karşılaşmada Aksaray 68spor’u 4-0 mağlup ederek ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu ilan etti.
Ekecikspor ligde kalan iki haftada Osmanlı Futbol Kulübü ve Kılıçaslanspor maçı ile ligi tamamlayacak. Ekecikspor Aksaray Amatör Liginde U 14 ve U 17’den sonra U 13 ‘de de şampiyon olarak 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
Ekecikspor Türkiye Şampiyonası U 14 şampiyonasında Konya da yapılan grup maçlarında rakibini penaltılarla eleyerek Şampiyonluk yaşamış, Yarı Final karşılaşmalarında şampiyonluk maçında ise Sivas temsilcisine farklı mağlup olarak elenmişti.

Ekecikspor, U 17 liginde Nevşehir ilinde yapılan şampiyonada Niğde temsilcisi mağlup edip, Yozgat temsilcisinin grup maçlarına çıkmaması üzerine direk final oynamaya hak kazanan ve Final karşılaşmasında mağlup olarak tamamladı. Ekecikspor U 13 liginde Türkiye Şampiyonasında Aksaray’ı temsil etmeye hak kazandı.

Ekecikspor: 33 puan
Aksaray Belediyespor: 27 puan
Aksaray 68 SK: 25 puan
Anadolu Gençler: 21 puan
Eğitimspor: 12 puan
Kılıçarslanspor: 9 puan
Osmanlıspor: 4 puan

Ağustos Gerçe