Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TYP kapsamında Ortaköy’de 10 kişilik işçi alımı sonuçları belli oldu; İşte o isimler 

Aksaray Ortaköy ilçesinde yapılan

Aksaray Ortaköy ilçesinde yapılan “Toplum Yararına Program” kapsamında 10 kişilik işçi alımı sonuçları belirlendi. İŞKUR tarafından uygulanan “Toplum Yararına Program” (TYP) kapsamında Ortaköy’de yapılan işçi alımı sonuçları çerçevesinde işçi olarak alınan isimler belli oldu.

İlçedeki eğitim kurumlarının temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen program için yoğun bir başvuru süreci yaşandı. Toplamda 241 kişinin başvurduğu programda, işe alınacak kişiler Yunus Emre Kültür Merkezi’nde noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.
Kura çekimi sonucu işe alınan 10 kişi şu şekilde belirlendi:
1. Emrah Aksu
2. İmran Kılıç
3. Ayten Ertanır
4. Meral Irmak
5. Safiye Eroğlu
6. Nasuh Çalışkan
7. Yasemin Altınpınar
8. Şura Karakaş
9. Oya Öztürk
10. Orhan Alp
TYP kapsamında seçilen işçiler, 14 Ekim 2024 tarihinde işbaşı yapacak. Çalışma süresi 6 ay olarak planlanan program, 11 Nisan 2025 tarihinde sona erecek. İşçiler bu süre boyunca eğitim kurumlarının temizlik ve bakım gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilecek.
Toplum Yararına Program, İŞKUR aracılığıyla özellikle istihdamı desteklemek ve yerel ihtiyaçlara katkı sağlamak amacıyla yürütülüyor. Ortaköy’deki bu alım da, iş arayan vatandaşlar için geçici de olsa bir iş imkânı sunarak istihdama katkı sağlayacak.

Hakan Hidayet Deniz