Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TYP BAŞVURULARI BAŞLADI

İlk günden 700kişi başvurdu.

İlk günden 700kişi başvurdu.

aksaray genelindeki okullarda çalıştırılmak üzere 9 aysüre ile 450 adet kura ile işçi alımı başladı. başvuruların başlaması ile İlkgünde yaklaşık 700 kişi başvurdu.

başvuru süresi 10.09.2018 pazartesi – 14.09.2018 cumagünü mesai bitimine kadar devam edecektir.

aksaray İŞkur müdürü mahmut akkuş yaptığı açıklamada;“bugün İŞkur genel müdürlüğü olarak tüm türkiye genelinde toplum yararınaprogramı kapsamında okullarımızda çalıştırılmak üzere istihdam gerçekleşiyor.aksaray ilimizde de 450 kişi toplum yararına programı kapsamında okullarımızdabeldelerimiz de ilçelerimizde köy okullarımızda çalışacaklar.

9 aylık süre boyunca çalışacak en az asgari ücrettutarında bir destek söz konusu olup ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı gibisigortaları da İŞkur tarafından karşılanacaktır.  biz uzun süre işsiz kalan vatandaşlarımızıniş ortamından kopmamaları iş gücü piyasasından kopmaması adına kamuda geçicibir dönem istihdam edip tekrar bu iş alışkanlıklarıyla çalışma hayatınıniçerisinde yer almasını arzu ediyoruz. bu gün görüldüğü üzere çok yoğun birkatılım söz konusu.

İlk gün itibariyle 700 kişi geldi. Şüphesiz ki özelsektörde de sayısız işlerimiz mevcut fakat daha çok yaşı İleri olanvatandaşlarımız özel sektörde iş bulamayacağı için toplum yararına programınıtercih ediyorlar. temennimiz kısa bir süre içerisinde bu kayıtlarınmüracaatların gerçekleşmesi. geçmiş dönemlerde tabii ki olumsuz manzaralaryaşandı. bu manzaraların yaşanmaması adına valimizin talimatlarıyla İŞkur veözel idarenin destekleriyle ve yine doğuş’unda vermiş olduğu desteklerle hemvatandaşlarımızın güneşten yağmurdan korunmasını sağlamak daha kalitelikonforlu bir hizmet imkanı sunmak için böyle bir tedbir aldık. bir taraftan çadırsandalye çay kahve ve su ikramlarımız İŞkur tarafından gerçekleşiyor. sosyaldevlet olmanın gereği de bu zaten. bu vesileyle inşallah 450 kişinin yakınzamanda da noter kurası çekilecek ve bu doğrultuda da çalışacak isimler belliolacak ben hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Aksaray’da son 4 yılda ne kadar konut satıldı?