Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tuz Gölü Yönetim Planı Revizyonu proje toplantısı yapıldı

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tuz Gözlü Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) Yönetim Planı Revizyonu projesi payda toplantısına katıldı.

     

Toplantıda; Tuz Gölünü kaynaklarının korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmalara değinildi. Tuz Gölü ve çevresi, ekonomik, ekolojik, biyolojik ve fiziksel olarak büyük bir potansiyele sahip olmasından ötürü önemini kaybetmemesi ve gelecek nesiller bırakılması amacıyla Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) Yönetim Planı hazırlama ve uygulama çalışmaları büyük bir önem taşıyor.

Tuz gölü ve çevresindeki canlıları ve doğal güzelliğin korunması amacıyla gerçekleşen toplantıda; yapılan araştırmalar değerlendirildi. Türkiye’nin tuz ihtiyacını karşılayan ve turizm açsından değerli olan Tuz gölü korunma çalışmaları sürüyor. Toplantı esnasında Tuz gölünün doğal kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalar katılımcılara anlatıldı.

Tuz Gölü ÖÇKB’nin korunması ve kaynaklarını doğru bir şekilde kullanılmasına ilişkin görüşme yapıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce Tuz Gölü ve çevresini korunmasına, kaynaklarının kullanımıyla ilgili çalışmalara değinildi.

Haber: Fatma Altınok