Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türksat Model Uydu Yarışması’nda final; Aksaray Tuz Gölü’nden fırlatılacak!

Türksat Model Uydu Yarışması’nın dokuzuncusu, 19 Eylül 2024 tarihinde Aksaray Tuz Gölü’nde düzenlenecek. 167 başvurudan finale kalan 15 takım, birincilik için kıyasıya yarışacak.

Türksat Model Uydu Yarışması'nın

Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında düzenlenen ve bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Türksat Model Uydu Yarışması, 19 Eylül’de Aksaray’daki Hisar Atış Alanı’nda yapılacak. Genç mühendislerin uydu teknolojilerindeki yeteneklerini sergileyecekleri yarışmada, 167 başvuru arasından finale kalan 15 takım yarışacak.

Model uydu alanında büyük bir prestije sahip olan Türksat Model Uydu Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da genç mühendisleri bir araya getiriyor. Gerçek bir uydu programı senaryosuyla modellenen yarışmada, finalist takımlar yapım aşamasını tamamladıkları model uydularını fırlatacak ve çift yönlü haberleşme aşamalarını gerçekleştirecek. Bu yılki yarışmada, 15 finalist takımın 4’ü yabancı uyruklu öğrencilerden oluşacak.

Uçuş etabı, model uyduların roketlerle fırlatılmasıyla başlayacak. Model uydular, “Mekanik Filtreleme Modülü” konsepti kapsamında iniş esnasında sensörlerden alınan telemetri ve görüntü verilerini yer istasyonuna anlık olarak aktaracak. Verilerin komuta kontrol bilgisayar arayüzünde grafiksel olarak görselleştirilmesi de yarışma görevleri arasında yer alıyor.

Türksat, bu yıl da yarışmanın büyük bir heyecana sahne olacağını belirtirken, yarışmanın Türksat Tanıtım ve Türksat Youtube kanallarından canlı yayınlanacağını duyurdu. Yarışmanın, öğrencilere diğer üniversite takımlarıyla bilgi alışverişi yapma imkânı sunduğunu belirten yetkililer, ayrıca uzay teknolojileri alanında yetişmiş insan kaynağının artırılmasını hedeflediklerini vurguladı.

Ağustos Gerçe