Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin de yer aldığı listede bir ülke hiç kredi kartı kullanmıyor; işte detaylar

Worldplay tarafından yapılan araştırmaya göre seçili Avrupa ülkelerinin kredi kartı mı, nakit mi, yoksa banka kartı mı kullandığına yönelik ödeme tercihleri araştırıldı. Yapılan bu Araştırma sonucunda Türkiye’nin de yer aldığı listede oldukça çarpıcı veriler elde edildi

Worldplay tarafından yapılan araştırmaya

Worldplay tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’nin %33’ü nakit, %42’si kredi kartı, %21’i ise banka kartı kullanmayı tercih ediyor. Türklerin oldukça fazla bulunduğu Almanya’da ise nakit tercihi %36, kredi kartı tercihi %8, banka kartı tercih ise %38 olarak görülüyor. Bu rakamlar Fransa’da %12 nakit, %29 kredi kartı, %46 banka kartı olarak yansırken ilk 3 ülke arasında kredi kartı kullanma oranının en düşük olduğu ülkenin Almanya olduğu görülüyor.

Yapılan araştırmanın detaylarında yer alan verilere göre; İspanya %38 nakit kullanımı, %27 kredi kartı kullanımı, %21 ise banka kartı kullanımı yapıyor. İtalya %25 nakit, %27 kredi kartı, %10 ise banka kartı kullanımına sahip olduğu görülüyor. Nakit kullanımının en düşük olduğu ülkelerden birisi olan Hollanda’da %7 nakit kullanımının bulunduğu, %10 kredi kartı kullanımının bulunduğu ve %60 ise banka kartı kullanımının olduğu görülüyor. Yayımlanan verilerin devamında, Birleşik Krallık ‘ta nakit kullanımının yüzde 0 olduğu, kredi kartı kullanımının yüzde 28 olduğu ve banka kartı kullanımının ise yüzde 46 olduğu görülüyor. Bu veriler, ülkelerde hangi ödeme tercihlerinin yapıldığını somut bir şekilde görmek bakımından önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.
Sıradaki Haber ASÜ Rektörü’nden Selçuk Üniversitesine tebrik ziyareti