Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’den rekor; 13,8 milyon kişi ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’deki müze ve ören yerlerinin 6 ayda ne kadar ziyaretçi ağırladığına yönelik detaylar belli oldu. Yayımlanan bu verilere göre 2024 yılında 14 milyona yakın ziyaretçi ağırlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenli olarak yayımlana turizm verileri kapsamında 2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye’deki müze ve ören yerleri ziyaretine yönelik detaylar belli oldu. 2023 yılının ilk 6 ayında müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısı 12,4 milyon olurken, bu rakam 2024 yılında 13,8 milyon olarak kayda geçti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik bir artış olduğu görülürken, Türkiye’deki müze ve ören yerlerinin ziyaretinin somut olarak yansıtılabilmesi bakımından bu veriler önem arz ediyor.

2024 yılının ilk 6 ayında en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine dair detaylar şu şekilde;  İzmir- Efes Ören Yerini toplamda 1,12 milyon, Denizli Herapolis’i 985,3 bin, Konya Mevlana Müzesini 1,1 milyon, Nevşehir Zelve Paşabağlar’ı 464,1 bin ve Nevşehir Göreme’yi ise 501,2 bin kişi ziyaret etti.

 

Ağustos Gerçe