Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’deki gençlerin gün saydığı TEKNOFEST’te öğrencileri neler bekliyor?

Türkiye Havacılık, Uzay ve

Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak anılan “TEKNOFEST’2024 için gençlerin başvuru heyecanı başlamıştı. TEKNOFEST, Türkiye’de pek çok bölgeden öğrencinin ilgi odağı olurken, yarışmalara katılımların ise yoğun olduğu görülüyor. Peki, TEKNOFEST alanı içerisinde yer alan unsurlar neler?

TEKNOFEST alanı içerisinde girişim zirveleri, bilim söyleşileri ve fuarlar gibi pek çok sosyal etkinlik yer alıyor. Hava araçlarının da sergilendiği TEKNOFEST alanında yarışmalar da gerçekleşiyor. Festival kapsamında yapılan yarışmalar arasında ise; helikopter tasarımı yarışması, model uydu yarışması, roket yarışması, insansız hava araçları yarışması, insanlık yararına teknoloji yarışması ve TEKNOFEST robolig yarışması ve daha nice uygulama yarışmaları yer alıyor.

TEKNOFEST 2024 için gençlerin heyecanlı bekleyişi sürerken Aksaray’dan da öğrencilerin yarışmalara başvuruda bulunması içim eğitim kurumları teşvikte bulunuyor. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş tarafından da sıklıkla dile getirilen TEKNOFEST yarışma başvuruları için süreç devam ediyor. Bu yıl Adana’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST heyecanı Türkiye’nin dört bir yanından gençleri konuk edecek.

Haber: Ağustos Gerçe