Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’deki en turistik yerler belirlendi; Aksaray da var!

Tripadvisor tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’deki şehirlerin en turistik yerleri belli oldu. Buna göre Aksaray’daki en turistik yerin neresi olarak belirlendiği merak konusu oldu.

Tripadvisor tarafından yayımlanan verilere

Yayımlanan verilere göre Türkiye’nin metropol kenti olarak bilinen İstanbul’da en turistik yer olarak Ayasofya’nın yer aldığı görüldü. Bunun yanı sıra Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da ise en turistik yer olarak ise Anıtkabir olarak kayda geçti.

İç Anadolu’da turizm bakımından gelişmeye başlayan Aksaray’da ise en turistik yer Ihlara Vadisi olarak belirlendi. Ihlara Vadisi’nin, en yüksek ikinci kanyon vadisi olduğu bilinirken, yerel idareciler tarafından şehrin turizm potansiyelini ortaya çıkartan önemli lokasyonalrdan birisi olarak biliniyor.

Aksaray’ın komşu illerinden birisi olan Konya’da en turistik yerin Mevlana Türbesi olduğu görülürken, Isparta’da ise en turistik yer olarak Eğirdir Gölü belirlendi.

Yayımlanan bu veriler, Türkiye’nin birbirinden eşişiz doğal harikalarının öne çıkması ve gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından daha iyi bilinmesi bakımından önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe