Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de sosyal medya ve internet kullanımı istatistikleri hesaplandı

Sirkhet Danışmanlık tarafından yapılan

Sirkhet Danışmanlık tarafından yapılan açıklama ile Türkiye’de sosyal medya ve internet kullanıcılarının sayıları belirlendi.

İnternetin insan hayatına girmesiyle birlikte oluşturulan sosyal medya hesapları kullanıcıları etkilemeye devam ediyor. Sosyal medyaya olan bağlılıkla birlikte Türkiye nüfusunda çok sayıda kişi sosyal medya kullanıcısı olduğu görülüyor.

Sirkhet Danışmanlık’ın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de dijitalleşme ve internet kullanımında sürekli artış yaşanıyor.

2024 yılı itibariyle Türkiye’de 74,41 milyon internet kullanıcısı olduğu görülüyor. Bu sayının ise nüfusa oranı yüzde 87,16’sına denk geldiği kaydedildi.

Toplam sosyal medya kullanıcısı ise 57 milyonu aşmış durumda olduğunu kaydeden araştırmada YouTube, 57,50 milyon kullanıcı ile en popüler sosyal medya platformu olduğu görüldü.

57,10 milyon kişi ile Instagramöne çıkarken üçüncü sırada yer alan Facebook’un 34,35 milyon, olduğu görüldü. TikTok’un ise 37,73 milyon kullanıcıya sahip olduğu belirtilirken beşinci sıradaki X veya eski adıyla bilenen Twitter’ın 20,67 milyon, LinkedIn‘ın ise 16 milyon kullanıcısı görülüyor.

Fatma Altınok