Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de hangi ilde hangi isim en az kullanılıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de en az kullanılan isimler belli oldu. Buna göre, Aksaray’da en az kullanılan isim kadınlarda Elmas olurken erkeklerde ise Enes oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Yayımlanan veriler kapsamında elde edilen sonuçlara göre Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük olan ilinde kadınlarda en az kullanılan isim Kübra olurken, erkeklerde ise Recep isminin az kullanıldığı görüldü. Türkiye’nin metropol şehri olarak nitelendirilen İstanbul’da ise kadınlarda en az tercih edilen isim Sevgi oldu. Erkeklerde ise Onur isminin az kullanıldığı görüldü.

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da en az kullanılan erkek ismi Kemal olurken, en az kullanılan kadın ismi ise Hacer oldu. Adana’da en az kullanılan erkek ismi Furkan olurken, en az kullanılan kadın ismi ise Rabia oldu. Yayımlanan veriler arasında en çok merak edilen bir diğer il ise İzmir oldu. İzmir’de en az kullanılan kadın ismi Leyla olurken, en kullanılan erkek ismi ise Umut oldu.

Yayımlanan bu veriler, hangi şehirde en fazla ve en az tercih edilen kadın ve erkek isimlerin ne olduğunun tespit edilebilmesi bakımından önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe