Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de erişim engelinin en uzun sürdüğü sosyal medya platformları hangileri?

CNBC-e tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de en uzun süre sosyal medya erişim yasağı getirilen uygulamalar listelendi. Buna göre Türkiye’de en uzun süre sosyal medya yasağı YouTube’a uygulandı.

CNBC-e tarafından yayımlanan verilere

Yayımlanan verilere göre Türkiye’de Youtube’a 2008 tarihinde erişim engeli getirildi. Ocak 2008 itibariyle başlayan bu engel, Ekim 2010 tarihinde son buldu. Türkiye’de en fazla erişim engelinin getirildi bir diğer platform ise Vikipedi oldu. Türkiye’de 2018 yılının Nisan ayında başlayan erişim engeli Ocak 2020 itibariyle son buldu.

Erişim engelinin en uzun sürdüğü üçüncü sosyal medya platformu ise Twitter oldu. Türkiye’de Twitter’a Mart 2014 tarihinde erişim engeli getirilirken, bu engel bir ay sonra yani Nisan 2014 tarihinde son buldu. En fazla erişim engelinin getirildiği bir diğer uygulama ise Threads oldu. Yayımlandığı ilk gün itibariyle dünya çapında indirilme rekoru kıran Threads, Nisan 2024’te Türkiye’de erişime engellenirken bu yasak ise halen sürüyor.

Sosyal medya kullanıcıların en fazla merak ettiği konu ise Instagram uygulamasının erişiminin ne zaman açılacağı oluyor.

Ağustos Gerçe