Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de deniz çayırlarında azalma başladı

Yapılan son araştırmaya göre iklim değişikliği sebebi ile Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan çayır alanlarında azalma olduğu görüldü. Ayrıca Ege Denizi’nde kirlilik, bulanıklık, balıkçılık ve çapalama gibi faaliyetlerin denizde bulunan çayır alanlarını olumsuz yönde etkilediği bilgisi aktarıldı.

Yapılan son araştırmaya göre

Yapılan açıklamaya göre Türkiye’de 4’ü yerli, 1’i yabancı olmak üzere 5 tane deniz çayırı türü bulunuyor. Yerli deniz çayırlarının boşaltıldığı alanları, yabancı tür deniz çayırları doldurmaya başladı. Ayrıca artan baskılar nedeni ile deniz çayırı alanlarında ciddi azalmalar görüldüğü bilgisi de aktarıldı.

Son değerlendirmelere göre Türkiye’de bulunan deniz çayırlarının kapladığı alan 40 bin hektar olarak kayıtlara geçti. Deniz çayırları, deniz canlılarının üremesi, yaşaması ve beslenmesi bakımından oldukça hayati bir öneme sahip. Algler, omurgasızlar ve balıklar olmak üzere bin 145 deniz canlısı, deniz çayırları içerisinde barınıyor.

Türkiye’de özellikle Ege Bölgesi’nde yaşanan deniz çayırı sorununun kısa süre içerisinde, uzun vadeli olarak giderilmesi öngörülüyor.

 

Ağustos Gerçe