Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de çocuk nüfusunun en yüksek ve en düşük illeri listelendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmalar çerçevesinde çocuk nüfus oranın en yüksek ve en düşük olduğu iller listelendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, en yüksek çocuk nüfusuna sahip iller listesinde en yüksek çocuk nüfusuna sahip il olarak Şanlıurfa karşımıza çıkarken Şanlıurfa’yı Şırnak ve Ağrı izledi.
En düşük çocuk nüfus oranına sahip iller arasında ise Tunceli oldukça dikkat çekerken bu ili, Edirne ve Kırklareli takip etti.
İşte, en yüksek çocuk nüfus oranına sahip iller;
Şanlıurfa yüzde 44,9 oranla ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa’yı yüzde 41,4 oranla Şırnak, yüzde 39,3 Ağrı izledi. Siirt yüzde 39,2 ile dördüncüsü sırada, Muş yüzde 38,9 oranla beşinci, Mardin yüzde 38,6 oranla altıncı sırada yer aldı.
Batman yüzde 38,4 ile yedinci sırada, Van yüzde 38 oranla sekizinci, Diyarbakır yüzde 37,6 oranla dokuzuncu, Bitlis yüzde 37 oranla onuncu oldu.
En düşük çocuk nüfusuna sahip iller listesine bakıldığında ise,
Tunceli yüzde 16,9 oran ile ilk sırada yer aldı. Bu ili yüzde 17,7 ile Edirne, yüzde 18,4 oranla Kırklareli izledi.
Çanakkale yüzde 18,7 oranla dördüncü sırada, Karabük yüzde 18,9 ile beşinci sırada, Kastamonu yüzde 18,9 oranla altıncı sırada yer aldı. Bartın yüzde 19 oranla yedinci sırada Artvin yüzde 19 oranla sekizinci sırada, Sinop yüzde 19 oranla dokuzuncu sırada, Giresun yüzde 19,1 oranla onuncu sırada yer aldı.

Fatma Altınok