Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de 2024 yılında 39 milyon kişi buraları ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de 2024 yılında milli parkalar ve tabiat parklarını kaç kişinin ziyaret ettiği belli oldu. Buna göre, milli parkları kaç kişinin ziyaret ettiğine dair detaylar haberimizde…

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve

Bakanlık tarafından yayımlanan verilere göre, 2024 yılının ilk 8 ayında milli parklar ve tabiat parklarını toplamda 39 milyon kişi ziyaret etti. Türkiye nüfusunun oldukça büyük bir payı olan ziyaretçi grubu, özellikle yaz aylarında milli parkların ve tabiat parklarının tadını çıkardı.

Yayımlanan verilere göre; 2024 yılının Ocak-Ağustos ziyaretçi sayısı 39 milyona ulaştı. Bu rakam 2023 yılı için ise 64,6 olarak kaydedildi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkını 2,1 milyon vatandaş, ziyaret ederken, Ormanya Tabiat Parkını ise 1,2 milyon kişi ziyaret etti.

Beyşehir Gölü Milli Parkı, 2024 yılı ilk 8 ayında 2,4 milyon kişi tarafından ziyaret edilirken, Marmaris Milli Parkını ise 8,3 milyon kişi ziyaret etti. Ayrıca, Beydağları Sahil Parkı ise toplam 5,5 milyon kişiyi ağırladı.

Yayımlanan veriler kapsamında Türkiye’de doğal alanlara gösterilen ilginin yoğunluğu hakkında bir çıkarımda bulunmak mümkün hale geliyor.

Ağustos Gerçe