Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜRKİYE VE AKSARAY’IN KAP KARA ORTAK YAS GÜNÜ!!!

türkiye ve aksaray’ınkaderinin birleştiği

türkiye ve aksaray’ınkaderinin birleştiği bu olumsuzluklara sebep olan hiç hak edilmeyen, asla veasla da hak edilmeyecek bu kara lekeden ülkemizin kurtulabilmesi için 27mayıs1960 darbesini yapanların kabirde olsalar dahi yargılanmaları, tüm mazlumlarlabirlikte aksaray’dan da özür dilenmesi ve uğranılan zararlar  devlet tarafından tazmin edilmeli!!!

yarın ülkemizi 10 yıl boyuncasüren yönetiminde10 misli büyüten gelişmelerin mimarı,aynı zamandada başta diniinanç ve fikir hürriyeti olmak üzere bir çok yasağıda kaldırarak vatandaşımızınkendi öz yurdunda parya olmaktan çıkartan, ayağını çarıktan kurtaran başbakanmenderes’e karşı yapılan ve sonu idamlarla biten, her yönüyle kıskandırankalkınmasını başaran türkiye’nin o zamanki iki elin parmakların geçmeyenelektrik enerjisini aydınlatma ve sanayisinde kullanan aksaray’ında 56 yılsürecek ilçelik prangasına çarptıran 2197 sayılı kanunun resmi gazetedeyayınlanmasının kap kara affedilmez ortak yıl dönümü.

27 mayis 60 darbesİnİyapanlarin yaŞayanlarida Ölenlerİde 12 eylÜlcÜler ve 28 ŞubatÇilar gİbİyargilanip hak ettİklerİ cezayİ Çekmelerİ saĞlanirken bu kanli darbenİn tÜmmaĞdurlarinin ve evlatlarinin zararlari devlet tarafnidan tazmİn edİlmelİ!

türkiye’nin belini 7 yerindenkıran 1961 anayasasıyla atanmış ve seçilmişleri milletin tüm inanç ve fikirhürriyetini yok sayan anti demokratik ortaklığını sağlayan milletimizin onyıllar kendi ülkesinde parya olmasına sebep olan bu çağ dışı akla,izana,hukukaaykırı darbenin sebep olduğu ülkemizin alnındaki bu kara lekenin temizlenmesiiçin bu darbede yer alanların yaşayanlarının da,ölenlerinde 12 eylül ve 28Şubatçılar gibi yargılanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları isteniyor.

milletimizin yapılan hiçbirolumsuz uygulamayı kabul etmediğini belirten vatandaşlarımız”1961 anayasasınındevam olan 1982 anayasasındaki atanmış ve seçilmişleri milletin iradesine ortakeden tüm maddelerin ortadan kaldırılması,devlet tarafından milletimizden özürdilenmesi,bu darbeden maddi ve manevi olarak etkilenenlere devlet tarafındantazminat verilerek tamamen tarihe gömülmeli.

24 hazİran seÇİmlerİndensonra meclİsİn İlk İŞİ tam sİvİl ve demokrat anayasa olmali!

24 haziran cumhurbaşkanlığıve milletvekilliği genel seçiminden sonra meclisin toplanmasından meclisin ilkişi alnımızdaki bu kara lekeyi temizlemek olmalı.

bunun için vekillerin yemintöreni ile meclisin yönetiminin ve organlarının belirlenmesinden hemen sonraalnımızdaki bu kara lekelerin silinmesi için milletimizin dini ve millideğerleriyle barışık maksimum demokrasi, insan hakları ve inanç  ve fikir hürriyetiyle birlikteözelleştirmenin önündeki engelleri ve ekonomimizin tüm dünya ile rekabet edebileceğikolaylıkları da içinde barındıran, her türlü dinsel, etnisel ayrımı da önleyenherkesin dinine, mezhebine etnisesine bu çerçevede dili ve kültürüne de saygıgösteren geliştirilmesini ve devamlılığını da garanti altına alan yep yeni tamsivil ve tam demokrat milli ve yerli olan anayasa yapılmalı.

aksaray’ında hiçbir zaman haketmediği asla ve aslada hak etmeyeceği hiçbir hukuki ve yasal  gerekçesi olmayan kanunla ilçe yapılarak yer yüzündenadeta 56 yıl boyunca hiç yokmuş gibi silinmesine sebep olan tüm olumsuzluklarınbir daha oluşmaması için başta 2004’den bu yana ak parti tarafından söylenen.

2008 yılından itibaren iseaksaray kamuoyu tarafından istenen  bizilimanlara bağlayacak olan dpt tarafından bu senenin yatırım proğramına alınan,kalkınmabakanlığından ise yatırım bedeli ayrılan aksaray-ulukışla tren hattımızın ihalesinin mutlaka genel seçimlerdenönce bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması.

aksaray-ortaköy,ortaköy-kırşehirve kırşehir-yozgat tren hattımızın etüt projesinin de en kısa zamandatamamlanması,aksaray’la birlikte Şereflikoçhisar,

kulu,cihanbeyli,evren,sarıyahşi,ağaçören,haymana,ereğli,altunhisarve ulukışla nında can damarı olan e.90 karayolunun ankara-niğde otobanından enaz şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerinde başta  ilimiz milletvekilleri ak parti myk üyesiİlknur İnceöz,cengiz aydoğdu  ve mustafaserden geçti ile 24. haziranda yapılacak 27. dönem  4. sıra adayı muhammet aktaş ,ak parti ilebaşkanı hüseyin altınsoy,merkez ilçe başkanı hamza aktürk olmak üzere tümgeçmiş milletvekilleri ile  muhalefetpartileri ve meslek odalarıyla stk yetkilileri tarafından zamanında  gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması.

aksaray dan mağduriyetindendolayı  devlet tarafından özür dilenmesive tazminat olarak pozitif ayırımcılık yapılarak çektirilen mağduriyetintelafisi sağlanmalı. ”dediler.(haber,belge,bilgi ve fotoğraflar gazeteci-yazarali genç arşivi)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi haşerelere karşı mücadeleye
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi’nden Haşere Operasyonu: Yaz Boyunca İlaçlama Seferberliği!