Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye, Mavi Bayraklı Plajlarla Göz Kamaştırıyor: Dünya Üçüncüsü Oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ilse Türkiye mavi bayrak sıralamasında üçüncü olarak belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada,  Türkiye’nin Mavi Bayraklı plaj sayısında bu yıl da dünya üçüncülüğünü koruduğunu belirtti.

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi tarafından 2024 yılı mavi bayrak ödüllerini belirlendi. Mavi Bayrak jürisinin yaptığı açıklamayla birlikte, Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacağı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı paylaşımında; “Mavi Bayrak Plajlarımıza Çok Yakışıyor! Ülkemizden bu yıl 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı.  En çok Mavi Bayrak sahibi ülkeler sıralamasında dünya 3’üncülüğümüzü bu sene de koruyoruz. Bu istikrarlı başarımız elbette gurur verici ama birincilik hedefimiz yolunda da kararlılıkla ilerliyoruz. Mavi Bayraklı plaj sayımızı Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) koordinasyonunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle sürdürdüğümüz başarılı çalışmalarla her geçen yıl daha da yükseltiyoruz. Bu sene ülkemizin 16 plajında daha Mavi Bayrak dalgalanacak. Hayırlı olsun” ifadesine yer verdi.

Fatma Altınok