Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye genelinde ormana girişleri yasaklanan il sayısı 43 oldu!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de 42 ilde ormana girişlerin yasaklanmasının ardından bu yasakların içerisine 1 il daha dâhil edildi. İçerisinde Aksaray’ın da bulunduğu 43 ilde ormanlara girişler yasaklanırken, bu listeye dâhil edilen son il Konya oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de 42

Türkiye’de özellikle yaz aylarında sıklıkla yaşanan yangın olayları nedeniyle, birçok ilde ormanlara girişler yasaklanmaya devam ediyor. Aydın Kuşadası’nda yangın başlamasının ve ciddi bir boyuta ulaşmasının ardından Türkiye’de önlemler artırılmaya devam ediyor. Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara’da 9, Ege’de 7, Akdeniz’de 9, İç Anadolu’da 8, Karadeniz’de 6, Güneydoğu Anadolu’da 2, Doğu Anadolu’da 1 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılaması yasaklandı.

Türkiye’de ormanlara girilmesi yasak olan illere dair detaylar şu şekilde; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Ankara, Muğla, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Bartın, Karabük, Bolu, Kırıkkale, Çorum, Samsun, Tokat, Yozgat, Kayseri, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Mersin, Adana, Aksaray, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Kırşehir, Erzurum, Eskişehir ve Konya.

Ağustos Gerçe