Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı olması nedeniyle Aksaray meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.
Çelenk sunma programında, Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Bilal Özdemir konuşma yaptı. Sözlerinde Cumhuriyetin yüzüncü yılının büyük bir coşku ile kutlanması gerektiğini dile getiren Başkan Özdemir, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

Aksaray’da gerçekleşen çelenk sunma programı kapsamında meydanda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile programa başladı.
Saygı duruşunun ardından Atatürk anıtı önüne çelenk bırakılması ile program devam ederken, çelengi sunan isim Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bilal Özdemir oldu.
Çelenk sunulmasının ardından konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir; “Yüz yıl önce küçük bir fidan olan Cumhuriyet, yüz yılda büyüdü ve ulu bir çınar oldu. Bu ulu çınar, bizi Suriye olmaktan, Irak olmaktan, Afganistan olmaktan, Filistin olmaktan, İran olmaktan kurtardı. Kısaca, Cumhuriyet geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi olmak yerine çağdaş bir dünya devletinin temellerini attı. Yüz yıldır dâhili ve harici bedbahtlar zayıflatmak için, yıkmak için uğraşsa da ulu çınar dimdik ayakta ve ilelebet ayakta kalmaya devam edecektir” diyerek sözlerine başladı.

Sözlerinin devamında Cumhuriyetin getirilerini ifade eden İl Başkanı Özdemir; “Cumhuriyet demek demokrasi demektir, eşit vatandaşlık demektir, hukuk devleti demektir, hak hukuk adalet demektir. Özgürlük demektir, kadın- erkek eşitliği demektir. Kadına ve çocuğa saygı f demektir. Emeğe saygı demektir. Basın özgürlüğü demektir. Geldiğimiz noktada Türk milletinin kavramının içi boşaltılmış adeta demokrasi askıya alınmış, tek adam ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Türkiye büyük millet meclisi işlevsiz hale getirilmiş, yargı bağımsızca yok sayılmış, yargı bastırılıp baskı alına alınmış, yandaş basın yaratılmıştır” ifadelerine yer verdi.
Başkan Özdemir; “Cumhuriyet ve demokraside yargı baskı altına alınamaz. Cumhuriyet ve demokrasilerde milletvekilleri ve gazetecilerin haksız ve hukuksuz yere cezaevlerinde özgürlükleri kısıtlanamaz. Cumhuriyet ve demokrasilerde tarikatlar beslenemez. Cumhuriyet ve demokraside suç işleyenler yargı önünde hesap verir, “Allah’ım ve milletim beni affetsin” diyerek sorumluluktan kurtulamaz. Her şeye rağmen umutlarımızı kaybetmeden ve her Cumhuriyet Bayramında tekrar yenileyerek tekrar güçlenerek Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine yeniden sarılacağız. Demokrasi ve Cumhuriyeti yeniden inşa edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Yaşasın en büyük bayram!” ifadelerine yer vererek sözlerini noktaladı.

Haber: Ağustos Gerçe