Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye, Avrupa’nın en obez ülkesi oldu

Dünya Sağlık Örgütü tarafından

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan 2024 verilerine göre Avrupa’nın en obez ülkelerine yönelik liste belli oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan veriler kapsamında Türkiye, yüzde 66,8 oranı ile Avrupa’nın en obez ülkesi olarak yer aldı.

Dünya Obezite Günü kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan obezite haritasında Türkiye için çarpıcı ifadeler yer aldı. Yayımlanan veriler kapsamında obeziteye karşı toplumsal bir seferberlik çağrısı yapılırken, Türkiye’nin obezite durumu da ortaya çıktı. Buna göre Türkiye’de artık yalnızca yetişkinlerde değil, çocuklarda da obezite ciddi bir sorun olma yolunda.

Türkiye’deki uzmanlar obeziteye karşı bilincin artması gerektiğine vurgu yaparken, hızlı yemek tüketmenin obeziteye yol açabileceğine dair hatırlatmada bulunuldu. Obeziteye yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar arasında ise; ekran başında yemek yememek, spor yapmak, otomobil kullanımını sınırlamak, doğal beslenmek ve diyetin işe yaramaması durumunda obezite tedavisini düşünmek yer aldı.

Haber: Ağustos Gerçe