Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde

Türkiye’nin dört bir yanından

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen AK Parti teşkilatları, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 4. Olağanüstü Büyük Kongre için bir araya geldi. Parti liderleri, genel merkez temsilcileri ve 81 ilin temsilcileri, hep yeni hep ileri vizyonuyla dolu bir kongre için bir araya geldi.

         

AK Parti Aksaray teşkilatının öncülüğünde yaklaşık 30 otobüs Aksaray’dan Ankara’ya hareket etti. Büyük kongre öncesi gerçekleşen bu önemli etkinlikte, teşkilat mensupları kucaklaşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kongre öncesi yapılan açıklamalarda, Türkiye’nin geleceğine yönelik stratejik adımların ele alınacağı belirtildi.
Aksaray AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, Aksaray AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Aksaray İl Genel Meclis Başkan Mehmet Tüzün, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Parti Yöneticileri, STK Başkanları ve Aksaraylı vatandaşlarla Ankara’da gerçekleşen 4. Olağanüstü Büyük Kongreye katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin açılış konuşmasında, partinin 2030 vizyonunu ve Türkiye’nin kalkınma hedeflerini vurgulayarak, “Başınız dik, yüzünüz ak, yolunuz açık olsun!” dedi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında; Türkiye Yüzyılının siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bu güne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Buna hazır mıyız? Kuruluşumuzdan bugüne kadar üçlü olağanüstü olmak üzere toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçtuğu atmosferlerde değil büyük bir coşkuyla kardeşlik ve uhuvvet iklimiyle ikdam ettik. Her bir kongremizden parti ve kongremiz olarak güçlenerek çıktık. İnşallah bugün de aynısı yapacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle başardık. Böylece 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok yola devam. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya, nice iftiraya iktidara gelebilmek için terör örgütleriyle iş tutan nice bedbahtlara rağmen Milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk bir birinden kopmadı. Buradan her iki seçimde de bizinden dua ve desteklerini bizden esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum. Biz de seçimlerden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk. Türkiye yüzyılının inşası için kaldığımız yerden tekrar çalışamaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Türkiye’nin çıkarları ve güvenliği neyi gerektiriyorsa ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan asla geri durmuyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart’ta AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüsleyeceğiz. Yüce Mevlam muhabbetimizi, dayanışmamızı, yol arkadaşlığımızı daim eyledin diyorum. 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya, hazır mıyız?” ifadelerine yer verdi.
Kongre sürecinde alınacak kararların, partinin geleceği üzerinde etkili olması beklenirken, delegelerin coşkulu ve heyecanlı katılımıyla dolu dolu geçen bir gün yaşandı.
Kongrenin devamında, partinin yeni yönetim kadrosu belirlenecek ve stratejik kararlar alınacak. Türkiye, AK Parti’nin güçlü liderliği altında daha güçlü yarınlara ilerleme vizyonunu sürdürüyor.

Haber: Fatma Altınok