Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Kadınlar Konseyi’nin Aksaray Şubesi açıldı

1959 yılında Ankara’da kurulan

1959 yılında Ankara’da kurulan ve 1973 yılında Bakanlar kurulu kararı ile ismine Türk kelimesi konulan Türk Kadınlar Konseyi’nin Aksaray Şubesi Pazar günü Hacı Hasanlı Mahallesi 701’nci sokaktaki yeni yerinde açıldı.

Açılışa Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatma İnal, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal, Aksaray Girişimci İş kadınları derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu ve derneğin, ülke genelinden gelen şube başkanları, Aksaray’dan katılan üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Açılışta bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Muazzez Hocama ve kıymetli ekibine başarılar diliyorum. Kadınlar iş hayatında bulunması gerektiği bir çağdayız. Ama çok geç kaldığımızı düşünüyorum. Biz kadınları sadece cinayet haberleri ile darpla yada sadece ev kadınlığı ile bulmak istemiyoruz. Kadın erkek eşitliği sadece lafta kalmamalı, Bizler İYİ Parti olarak TBMM’si çatı altında da her zaman Türk kadınlarının yanında olacağımızı buradan beyan etmek istiyorum. Bugün gerçekten çok önemli bir açılışa imza atıyoruz.  Çocuk yaşlarımdan bildiğim Aksaray’daki tek iş kadını Hatice ablamızdır. Elinde büyüdüm ve bende çok emeği vardır. Aksaray’da örnek bir iş insanı olduğu gibi örnek bir iş kadınıdır. Bu hususta dua ediyorum. Sayılarınız artsın. Sayılarının erkek iş insanlarının sayılarını geçsin. Buna demokrasimizin ve gelişmişliğimizin çok ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte de her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağımızı ifade ediyorum” dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ta, Aksaray’da iş kadınları iyi yerlere gelmelidir. Temsilde iyi yerlerde olmalıdır. Kadınlarımızı protokol koltuklarında görmek istiyoruz. Bunun için anne ve babalar çok ciddi işler düşüyor.  Lütfen çocuklarınızı her boşlukta iş yerlerinize göndermenizi istiyorum.

Aksaray’da Ticaret ve Sanayi odasında İş kadınlarına, kadın girişimciler kurulu ile birlikte çok iyi işler yaptık. Aksaray’da iş kadını denildiği zaman Hatice ablamız, Aksaray’ımızın Hanımağası Hatice Şahin Eroğlu Eroğlu aklımıza gelir.

Bu derneğin Aksaray’ımıza çok faydalı işler yapacağına inanıyorum. Bizlerde her zaman yanınızdayız ve yanınızda olaya devam edeceğiz. Rabbim yolunuzu açık etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatma İnal ise konuşmasında, Aksaray’da fevkalade örgütlenmiş bir kadın topluluğu ile karşı karşıya olduğunu gördük. Bundan sonra Ankara ve bütün şubelerle elele daha güzel işler yapacağız” dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Muazzez Toprak açılışta yaptığı konuşmada, Açılışa katılanlara teşekkür ederek, iyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız diyerek Teşekkür etti.

Türk Kadınlar Konseyinin Aksaray Şube Başkanı Muazzez dalkılıç Toprak’ın organize ettiği açılış öncesinde Aksaray’a gelen Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatma İnal ve şube başkanları için Aksaray’da 4 günlük program düzenlendi.

Program’da Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ziyaret edildi. Aksaray’da Aksaray Müzesi, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Un fabrikası, Eğri Minare, Ulu Cami ve Somuncu Baba Külliyesi ziyaret edildi. Selime katedrali, Ihlara Vadisi, Belisırma, Güzelyurt, Manastır Vadisi, Narlı Göl, Hacı Bektaş Veli ziyaret edildi. Ziga Kaplıcaları gibi şehrimizin tarihi ve kültür mekanları ziyaret edildi. Haber: Ağustos GERÇE